Queixa per la forma de fer d’un metge

Comentaris

És una pena la falta de professionalitat que destil·len certs “professionals” a Andorra, i quan parlem dels que es dediquen al món de la salut, més ens hauria de fer reflexionar i posar mesures per erradicar certs comportaments erràtics molt lluny del que s’espera d’ells.

El passat dimarts, tenia visita concertada (via preferent) amb el doctor Combis (col·legiat 534 de digestologia) a les 16.10 h. a través de la derivació de la meva doctora referent. Per un error meu, vaig arribar deu minuts tard a la consulta. Equivocadament, pensava que era al Prat de les Oques. Assumint que l’error era meu, la meva sorpresa va ser quan el doctor es va negar rotundament a visitar-me, tot i tenir una derivació urgent.

“Avui estem parlant d’un cas preferent però potser un dia es pot parlar d’un cas de molta urgència que amb professionals que no estan a l’altura poden derivar en quelcom més greu”

Fins aquí, ja podeu imaginar la meva emprenyada. Tants dies d’espera per visitar-te al metge i que per arribar deu minuts no et vulguin atendre, quan, molts cops, nosaltres hem d’esperar perquè hi ha una visita anterior que es demora, sigui perquè n’han donat masses en un sol dia, perquè el metge ha anat a fer un cafè o pel que sigui. Nosaltres no podem reclamar res, només esperar i callar. Sort tenim que la majoria de professionals de la salut tenen un comportament adequat a la seva professió.

La meva indignació va anar creixent quan, mentre esperava que em proposessin una solució (les noies de recepció no van trobar cap, més que derivar-me a un altre metge d’aquí a 20 dies), va arribar un pacient preguntant pel doctor Combis. Deia que li havien trucat per veure si podia avançar la seva hora. O sigui, que es visitaria a la meva hora prevista. Per tant, vaig pensar, la següent que tenia ell quedava lliure. Ok, ja ho tenim solucionat. Ell a la meva hora i jo a la següent. Però no. Segons la noia de recepció, el doctor li havia dit que no em podia visitar perquè no havia arribat a l’hora i si diu no, és que no.

Davant la meva estupefacció, vaig saber que el doctor Combis només visita un cop al mes a Andorra, ja que és francès i té consulta a Tolosa. Ja està; ja entenc el perquè de la situació... Com abans pleguem, abans tornem a casa, abans tornem a França (molt professional per part d’algú que s´ha de dedicar a les persones i que, per això, exerceix la professió que exerceix).

Veritablement, no entenc com a Andorra ens podem permetre el luxe de tenir certs professionals. No entenc la falta d’ètica professional i com es poden anul·lar els drets dels pacients així com així.

No espero que es prenguin mesures sobre aquest tema. Tot quedarà igual, però avui estem parlant d’un cas preferent però potser un dia es pot parlar d’un cas de molta urgència que amb professionals que no estan a l’altura poden derivar en quelcom més greu.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending