Profetes

Comentaris

Es comença fent pa a casa, malgrat la manca de farina, i s'acaba criant gallines i conills en els balcons, tenint una vaca al rebost i plantant blat als testos gràcies a un tutorial de Youtube o de 'La paisajista TV' per poder participar al 'Confi-concurs' del comú de Sant Julià. Amb el retorn al passat han tornat els apocalíptics i els falsos profetes. I, perquè no poden donar la llauna al carrer, la donen a les xarxes socials.

Hi ha una bleda que s'autodenomina 'influencer' amb ungles de color d'osset gominola assegurant que l'aigua deshidrata més que no hidrata perquè no ho diu a l'etiqueta. En el paper on m'emboliquen el formatge tampoc diu que engreixa i vaig anant cap a estar fet un bacó. Una altra visionària afirma que, si des d'infants ens ensenyessin a gestionar el nostre sistema immunològic, no ens caldrien ni medicaments ni vacunes. Ni psiquiatres, ni àrees de salut mental.

Tothom fa el que pot. Estic fent unes torradetes de Santa Teresa i tinc la sensació de seguir les xifres d'una manifestació. Segons l'organització haig de posar 400 grams de sucre, i segons la policia n'haig de posar 4. Tothom creu en el que vol. En què el Barça és més que un club, malgrat el seu president; que Elvis Presley està viu, que la Terra és plana, en els marcians, en el Cola-Cao (o el Nesquik) i en el Nervikan.

Reconec que el meu projecte de criar escopinyes a la banyera era massa optimista. Demà provaré amb les angules. També he desistit de plantar, bàsicament per manca d'espai, palmeres de coco per si ens tallen l'aigua. Entre projecte i idea estic llegint 'El año del verano que nunca llegó'. Meteorits, virus, i, aquest dissabte, el volcà Krakatoa que ha entrat en erupció. Cthulhu ja està escalfant a la banda a punt de sortir. Mentrestant, continuen els profetes donant la tabarra, ignorant que el Deuteronomi 16:3, el cinquè llibre de la Torà (llei jueva) ja advertia que "al sopar de Pasqua no menjaràs pa amb llevat, sinó que durant set dies menjaràs pa de misèria". Això no ho iguala ni Nostradamus.

Comentaris

Trending