¿El circ dels millors? Eleccions!, per Gabriel Ubach

Comentaris

Gabriel UBACH, secretari general de la Unió Sindical d'Andorra

Assisteixo a una bateria de declaracions per part de l’exconsellera general Meritxell Mateu i el ministre Jordi Alcobé. Em deixen totalment estupefacte.

La senyora Mateu afirma que d’altres membres del Consell General com el president del grup demòcrata, Ladislau Baró, sabien la seva relació professional amb BPA, afirmació que converteix el líder parlamentari ‘taronja’ en còmplice de la jugada. 

També afirma que d’altres membres del Consell General infringeixen la llei. Això, més que el Consell General d’Andorra es comença a semblar a la caverna d’Alí Babà. 

Sembla que si Antoni Martí munta un circ li creixerien els nans, amb un Consell General que s’assembla més al “sálvame de luxe” que a un parlament democràtic que juga al qui la fa més grossa. I on cada dia que passa ens assabentem que encara que infringeixis una o totes les lleis del ‘peís’, hi han persones que estan per sobre del bé i del mal i no passa res. Res de res.

Les lleis i les situacions insostenibles només són per als mortals, els Deus de l’Olimp són una altra cosa.

¿I amb aquest batibull volem anar a negociar un acord d’associació amb la UE que sigui beneficiós per Andorra? ¿Hi anirem amb la bandera pirata? 

Ja n’hi ha prou de la broma. Cal posar ordre a casa nostra abans de pretendre anar a negociar qualsevol cosa amb ningú. No es pot pretendre que encara que infringeixis una llei, si l’endemà de ser descobert ho admets, doncs au, ‘pelets' a la mar, correm un atapeït vel… i aquí no ha passat res! 

Senyors i senyores de tot el món: sapigueu que existeix un ‘peís’ on s’hi infringeixes una llei i t’enxampen, confessant la infracció no passa res. Com que es veu que els altres suposadament també ho fan, doncs aleshores és ben clar que ni passa ni ha de passar res. 

Amb aquest panorama crec, sincerament, que el Govern dels millors hauria d’avançar les eleccions per abans d’ahir, amb caràcter d’extrema urgència. 

Si algú té el més mínim sentiment de ‘peís’, veurà que la situació a part de burlesca ha esdevingut totalment insostenible. Tots quedem a l’espera que la responsabilitat del senyor Antoni Martí sigui determinant. I si encara li queda una mica de dignitat, no perjudiqui encara més, si es pot, les institucions d’Andorra i, en definitiva, tot el país. El nostre Principat.

Si us plau, senyor Martí, acabi amb tot aquest circ i celebrem unes eleccions que ens permetin anar per Europa o cap a Europa amb el cap ben alt.

Comentaris

Trending