El drap d’Apple

fernando blanco removebg preview

Fernando Blanco

Soci-consultor de SisèGrau

Comentaris

No vaig tenir prou temps d’analitzar com evolucionaven les notícies del meu article dels iPhones de fa poques setmanes quan la marca de la poma trenca un cop més la meva capacitat de sorprendre’m i llança al mercat un típic producte que és carn de ‘meme’: si no en teníem prou amb tots els trucs de prestidigitador amb el quals ens venen els seus mòbils i ordinadors, ara Apple ens ofereix un drap.

Sí: un drap. A uns 25 euros...

Més enllà de les tècniques argumentatives a les quals l’empresa ja ens té acostumats, de les que vam parlar a l’article del qual faig referència, de tant en tant la firma ens sorprèn amb alguna notícia amb la qual els consumidors no només ens sentim més ovelles que mai sinó que fins i tot ens fa pensar que Apple ens considera estúpids. Per si no esteu al corrent del que parlo, el tema és que a les últimes versions d’iPhone ja no es proveeix auriculars ni carregador. La raó? Una de molt bona i, òbviament, inapel·lable: qüestions ecològiques i de cura del medi ambient.

“I ara un drap. Un drap que serveix per netejar la pantalla de l’ordinador (no sabem si serà compatible amb tauletes o amb pantalles connectades a un ordinador amb Windows) que, per a més inri, ja venia en anteriors versions i que, segurament en més d’un cas, solia acabar perdut en algun calaix o directament quedava a la caixa”

Segurament aquesta decisió no té res a veure amb el fet que l’opció als ’cascos’ de tota la vida siguin uns que es disparen per sobre els 150 euros. I, per descomptat, tampoc té res a veure que cada cable o adaptador (un producte Apple mai no pot tenir un endoll normal) valgui al tomb de 50 euros, impost revolucionari, ja que no cal dir que un carregador no és pas un producte opcional...

I ara un drap. Un drap que serveix per netejar la pantalla de l’ordinador (no sabem si serà compatible amb tauletes o amb pantalles connectades a un ordinador amb Windows) que, per a més inri, ja venia en anteriors versions i que, segurament en més d’un cas, solia acabar perdut en algun calaix o directament quedava a la caixa.

La reacció del públic a les xarxes no s’ha fet esperar i ràpidament van batejar ‘l’accessori’, en una barreja entre la perplexitat i l’estupefacció, com a iDrap, un nom que podia ser esperable, però que els tècnics d’Apple no van gosar d’utilitzar: a la web en castellà la trobem, espartanament, com a ‘paño de limpieza’.

No és el primer cop que l’empresa ofereix un deliri d’aquesta mena: encara és a la web un kit de 4 rodes a 850 euros o 4 potes fixes a 350 euros. Tenir la poma a la vista té el seu preu.

Primer de tot cal dir que em considero capitalista sense fissures i defenso que hi hagi productes per a tots els compradors, però que les estratègies comercials ja passin per la mera venda d’un logo en un producte sense valor em fa recordar al famós cas de Fortunatus, l’app per Blackberry que costava 600 euros i que només servia per tenir una imatge d’un diamant al mòbil, amb la que es podia presumir de tenir els diners per comprar-se-la i res més.

M’oblidava: avui en dia l’iDrap està disponible per a lliurament en 10-12 setmanes i l’enviament és gratuït: tot un detall.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending