Demòcrates?

Comentaris

per Lluís FERREIRA

Els darrers dies sembla que Andorra està revolucionada amb el seu Govern. Hem vist com surten notícies cada dia: quan no és d'un conseller és d'un ministre i sinó, és contrainformació del propi executiu. Les explicacions donades pels afectats les venen com una mostra de transparència, fins i tot les elogien dient que senten admiració per les paraules que deixen anar. 

Però que no us enganyin, no és una mostra de transparència. És una sortida endavant per tal de justificar accions que ja han arribat plenament a l'opinió pública. Sóc plenament conscient que no hi ha cosa que els faci més ràbia que es tingui una mala imatge pública d’ells, ja sigui dels seus ministres o del seu grup polític. La imatge d’Andorra tan els fa. Cada dia es veu més deteriorada quan el cap de Govern segueix defensant com pot els ‘tocats’ per la premsa. 

En res no ajuda aquesta actitud quant a la desafecció política tractada no fa pas gaires die. Cada cop la gent té més clar que si ets dels seus, no tindràs cap problema. Que ja miraran com resoldre’t qualsevol inconvenient que et sorgeixi. En canvi si ets d’aquells als quals ells mateixos els han posat l’etiqueta de mals andorrans, no cal que et preocupis de res més. No hi ha res a fer. Fins i tot poden fer servir el dia de la nostra Constitució per insinuar amenaces per boca del síndic. I us ho cito textualment: "Una realitat paral·lela de natura conspiradora, degudament alimentada des de les xarxes socials, les mateixes xarxes que l'autor d’‘El nom de la rosa’ qüestiona amb l'esperit crític que sovint ens falta. Confio que la Justícia, més aviat que tard, acabarà posant tothom al seu lloc.”

Hi hem de confiar. Sense dubte. Però es fa difícil quan veig com succeeixen els fets i la Justícia no actua i fins i tot en algun moment sembla que els excusin. Per posar un exemple: a l'inici de tot el ‘cas BPA’, en Joan Pau va fer mostra de voler regularitzar tot el tema de Landstreet. Va fer abonar el que eren impagaments a la CASS. Però la parapública no ho va acceptar i va querellar-se per aquesta qüestió. En canvi, el mateix fet realitzat per l'AREB, la CASS l’accepta i la fiscalia indica que no hi havia intenció de voler incomplir amb les cotitzacions. Curiós, no?

Si realment aquest Govern volgués transparència i ser un referent, el que hauria de fer és presentar d'una vegada la informació prèvia que tenien de l’’afer BPA’. Presentar l'informe de PwC que el mateix ministre de Finances, en sessió de Consell, es va comprometre a entregar als grups parlamentaris. Destituir sense més demora aquells que han actuat amb actituds poc ètiques i en alguns casos suposadament delictives. I posteriorment, convocar eleccions generals. Segur que al Principat tenim gent amb ganes de tirar el país endavant i segurament amb formes molt més emprenedores.

Si em permeteu fer un petit recordatori als que es venen com la veu del poble: teniu el 37,03% dels vots i amb això la majoria al Consell General. No obstant això, el 62,97% va decidir que no us volia governant.

Recordeu: al final, sempre acaba sortint el sol.

Comentaris

Trending