El Consell General del futur

Ferran Costa

Ferran Costa

President del grup parlamentari Independent i membre d'Acció

Comentaris

El Consell General de Joves ha arribat a la seva vintena edició i ho ha fet amb una salut immillorable, posant temes sobre la taula que son objecte de debat real en la societat. Aquest ha estat una bona oportunitat perquè els joves d’Andorra vegin que les iniciatives que duen a terme poden tenir una repercussió directa al país donat que les propostes aprovades són presentades als òrgans governamentals competents perquè estudiïn el seu desplegament. 

L’edició es va distribuir en dues sessions per les mesures de prevenció sanitàries que limiten l’aforament al Consell General. En la primera part de la jornada es van tractar tres proposicions que tenen implicació directa en la ciutadania com són la millora del sistema d’informació de les línies de busos, els ajuts a les famílies en material electrònic pedagògic i la millora en l’atenció a la salut mental. En la segona part, es va debatre sobre la reducció de l’horari escolar els divendres, el límit d’alçada dels edificis a Andorra i la durada de la jornada laboral. 

“En un moment en què la política està desprestigiada la millor forma de fer pedagogia és implicar els més joves a decidir pel futur d’Andorra”

Vull destacar el debat enriquidor que va tenir lloc a l’hemicicle. Tractar temes transcendents per la ciutadania només s’entén des d'aportacions constructives que afavoreix arribar als consensos necessaris. Si bé els punts tractats són d’estil punyent, que interpel·len la societat de forma directa, és cert que només es poden desgranar des de la pluralitat. Els joves d’Andorra són un exemple d’aquesta riquesa política. El seu to en l’exposició i la naturalitat en la posada en comú són un factor diferencial i inspirador.

Com a conseller general i com a docent, participar d’aquest projecte és un orgull. Sempre que donava tret de sortida al curs acadèmic m’agradava mirar els meus alumnes un per un i explicar-los que aprendre és essencial i els hi confiava que jo també aprendria d’ells. Del seu entusiasme i les seves idees. En aquest sentit, crec precisament que aquesta és la clau que fa créixer un país. El Consell General de Joves fa vint anys que aconsegueix que tots els consellers i conselleres generals aprenguem de les aportacions que fan els alumnes.

En un moment en què la política està desprestigiada la millor forma de fer pedagogia és implicar els més joves a decidir pel futur d’Andorra. Si bé aquest projecte tenia com a objectiu atansar la tasca del legislador en totes les seves etapes, des que entra un projecte al Consell General fins que s’aprova la llei, ha acabat esdevenint una eina de prestigi per la institució. Molts dels alumnes del tercer curs de segona ensenyança que han format part del Consell de Joves, han demostrat una implicació que ben segur els durà a formar part com a consellers generals els anys vinents. Estem plantant la llavor del Consell General del futur.

Comentaris (5)

Trending