Andorra requereix un nou Pareatge

Comentaris

Per LibélulaversusElefant@novembre2016

Els Pareatges sempre han sigut una negociació, un acord establert per dues parts prèviament enfrontades que han decidit aprofitar les circumstàncies esdevingudes per propiciar una solució al conflicte. 

Al llarg de la nostra història han existit molts personatges que han promogut actituds obertes per la negociació. Des del rei Pere II de Catalunya i Aragó per la signatura del Pareatge de 1278 fins a tots els impulsors de la nostra Constitució de 1993.

El menyspreu actual del Govern al Consell General és una manca de respecte al poble andorrà que sempre ha defensat aquesta institució d’arrels populars com a signe inequívoc de la seva sobirania efectiva.

La iniciativa de Liberals d’Andorra amb la moció de censura al Govern és una oportunitat per retrobar el consens i el clima de diàleg de la societat andorrana, i tots els membres del Consell tenen avui una gran responsabilitat, molt més important que el respecte a unes sigles polítiques o un compromís partidista.

L’elecció del cap de Govern és un decisió per majoria dels membres del Consell que han estat designats per un sistema mixt de representació. És del tot evident que la representació territorial de dos consellers per parròquia genera una certa dificultat per generar àmplies majories, però, alhora, és un model on el diàleg del votant i els consellers parroquials electes és molt més estreta i compromesa. 

Avui la societat andorrana reclama respostes entenedores vers els problemes presents a l’agenda immediata del nostre Govern i hem de constatar que les respostes no estan a l’alçada de les exigències del poble ni del propi Consell!!! 

La relació amb Europa, el sistema sanitari, la reforma de l’administració, el model econòmic a curt termini, les pensions, les polítiques que garanteixen una cohesió social i la sostenibilitat de l’Estat són assignatures que el Govern no és capaç d’afrontar per una lluita impossible contra la veritat del ‘cas BPA’.

És del tot evident que la legislatura va néixer marcada per unes eleccions anticipades pel cap de Govern sense motiu aparent i morirà per les evidències irrefutables que demostraran que l’executiu planificava la crisi de BPA abans de desembre del 2014.

Són massa persones les que coneixen la veritat del ‘cas BPA’. Les mentides del nucli dur de Govern són insostenibles i moltes persones no acceptaran una política de partit que amaga el cap per defensar els errors comesos i erosionen la legitimitat del  mandat popular. 

El grup parlamentari liberal intentarà aconseguir un ‘pareatge’. Tan de bo tothom aprofiti les circumstàncies i amb el nou escenari les institucions surtin reforçades pel bé d’Andorra.

Comentaris

Trending