Justícia

La secretària del tribunal que jutja el ‘cas BPA’, nova coordinadora jurídica de la cúpula judicial

Casadevall escull com a secretària general del Consell Superior la jurista canillenca Marta Torres

T. S.

La vacant en la secretaria general del Consell Superior de la Justícia (CSJ) haurà durat ben poc. El president de l’ens, Enric Casadevall, ja té recanvi per a la dimissionària Carme Obiols: es tracta de la jurista canillenca Marta Torres Duedra, secretària judicial al Tribunal de Corts i, en conseqüència, assistent del tribunal que jutja el ‘cas BPA’, un afer que evidentment deixarà ara. La designació ja s’hauria anunciat però encara no s’ha formalitzat.

Obiols va presentar fa uns dies la renúncia a Casadevall que la va acceptar. Finalitzava així un període de molta tensió que s’ha viscut entre la ‘històrica’ secretària general i l’actual cúpula judicial. La relació entre la jurista dimissionària, que retornarà al seu lloc de secretària judicial a la presidència del Tribunal Superior i, per exemple, la integrant del CSJ Clàudia Arias era més que tibant. Diferents decisions adoptades pel poder judicial o exigències sol·licitades en relació a concursos de provisió de places pel mateix ens haurien acabat de fer vessar la paciència d’una Obiols que, per exemple, ja no va acceptar de cap manera que es reduís el seu despatx a la seu del CSJ per poder crear-ne un altre per l’assessora jurídica, també resident a Canillo i designada el 30 de juliol, Laetitia Bonnel.

El càrrec de secretari general és de confiança del president de la cúpula judicial. De fet, formalment també ho són qualsevol altre assessor que vulgui contractar. Com la mateixa Bonnel o la futura incorporació que es preveu i anunciada fa pocs dies pel propi Casadevall: l’ens que gestiona l’administració de Justícia contractarà una persona perquè es dediqui de forma exclusiva a la gestió dels recursos humans. Aquesta peça, segons les fonts, encara no estaria triada, almenys que hagi transcendit. En canvi, sí que ja hi ha elecció per ocupar la secretaria general.

Es tracta de Marta Torres Duedra, secretària judicial al Tribunal de Corts. Es dóna el cas, casualitats o no, que amb la Constitució recentment aprovada i, per tant, amb la nova estructura institucional acabada d’estrenar, el desembre del 1993 va ser designada secretària judicial Torres, al mateix temps que, i entre d’altres, la pròpia Carme Obiols o la també citada Clàudia Arias (i l’actual fiscal general Alfons Alberca o la magistrada ara al Tribunal de Corts Anna Estragués). Com Torres i la resta, també el 1993 va accedir al càrrec de secretària judicial Esther Caubet, actualment al Tribunal de Corts i que serà l’encarregada de substituir Torres en el judici de BPA.

Justament, segons han indicat les fonts consultades, es preveu que s’aprofiti l’aturada de la vista de la causa general del ‘cas BPA’ per fer tots els moviments de peces i fins i tot convocar, aparentment i d’entrada de forma interna, un concurs per a la provisió d’un nou secretari judicial per al Tribunal de Corts.

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
De Canillo
7.
Tonteries
  • 1
  • 10
Laura
6.

La justicia está fatal, en linea amb la resta d'institucions. Quina mala imatge que estan donant.

  • 19
  • 3
Love canillo
Ja ja No tinc res en contra de Canillo. Però aquí si que podeu fer un grup de wassap.
Començo : No ets de Canillo si no...... tens un càrrec a dit.
En resposta a Love canillo
love canillo
5.

Sí, però de bona casa, no qualsevol. Els treballadors no compten, sí els de sempre, aquells de tota la vida. Canillo i Encamp són coneguts per ser aristòcrats i grans pensadors. Ramaderia i agricultura va a parròquies més baixes.

  • 6
  • 6
AD100
Visca Canillo. Les eminències venen tots d'allà. Raça bruna. jajajaja. Ho sento per les altres 6 parròquies, no teniu res a fer a la Justícia.
En resposta a AD100
Love canillo
4.

Ja ja No tinc res en contra de Canillo. Però aquí si que podeu fer un grup de wassap.
Començo : No ets de Canillo si no...... tens un càrrec a dit.

  • 18
  • 3
Pep
3.

No la conec i ni puc opinar, però si és veritat això que vostè diu celebro que hi hagi algú defensor de la igualtat d'oportunitats premiant mèrits i no amiguismes. Quanta gent deu haver que mira cap a un altre costat per conservar una bona feina a dit.

  • 18
  • 2

Comenta aquest article