Administració

La psicòloga Marta Albert es perfila com a secretària d’Estat d’Afers Socials

La fins ara coordinadora del departament Mercè Pascual es posiciona per liderar el nou Institut de l’Habitatge a través d’un càrrec creat a l’efecte i que no s’ha posat gens bé entre els professionals del ministeri

Marta Albert, Joan Carles Villaverde i Mercè Pascual (d'esquerra a dreta).
Marta Albert, Joan Carles Villaverde i Mercè Pascual (d'esquerra a dreta).

T. S.

La psicòloga Marta Albert té molts números per esdevenir la darrera secretària d’Estat que falta en l’engranatge governamental. Si no canvien molt les coses, s’encarregarà d’Afers Socials, Habitatge i Joventut. El ministeri liderat pel liberal Víctor Filloy ja s’ha estructurat encara que no s’han oficialitzat la majoria de càrrecs de direcció. De fet, l’únic que ha estat aprovat és el de Joan Carles Villaverde com a màxim responsable tècnic d’Afers Socials i Joventut. L’ombra allargada de la fins fa poc secretària d’Estat i ara secretària general de Govern, Ester Fenoll, no agrada ni poc ni gens a una part important dels professionals del ministeri.

Sobre el paper, Marta Albert Babot sí que tindria una acceptació generalitzada al departament malgrat que no sigui estrictament del ram. Actualment exerceix com a psicòloga a l’hospital. Formada acadèmicament a la Universitat Ramon Llull i a la central de Barcelona, Albert va treballar durant molts anys a l’Hospital Sant Joan de Déu de la capital catalana. Va ser psicòloga referent de la unitat d'oncologia i hematologia i del servei de pal·liatius. També ha treballat a Catalunya amb adolescents tutel•lats per l’administració amb malalties mentals greus.

Les diverses fonts consultades han assegurat que malgrat que és molt probable la seva incorporació a l’estructura governamental, encara no està confirmada. En canvi, sí que s’ha anunciat formalment que Joan Carles Villaverde serà el director d’Afers Socials i Joventut, fins ara cap d’atenció social i primària. De fet, Filloy ja hauria donat per tancada l’estructura d’un ministeri molt ampli i transversal que col·labora, en funció de les àrees i les matèries, amb departaments d’altres ministres (Salut, Justícia, Economia…). Aquest ministeri té sota les seves competències l’habitatge. I és aquí on, ara per ara, hi un dels principals maldecaps, o de peça que no acaba de convèncer els professionals del ministeri.

El ministeri que dirigeix Víctor Filloy ha aprovat la seva estructuració i ha acordat formalment convertir Joan Carles Villaverde en director d’Afers Socials i Joventut

Com s’ha anunciat aquest dimecres, es crearà un Institut de l’Habitatge. Era això, més o menys, una promesa electoral tant de demòcrates com de liberals. Fins aquí cap problema. La qüestió que més recels aixeca seria el fet que la persona més ben posicionada per liderar-lo és Mercè Pascual. En el darrer tram de la legislatura passada va ser coordinadora d’Afers Socials, just sota la secretària d’Estat. Seria Ester Fenoll la seva gran valedora i qui n’hauria defensat la continuïtat d’una manera o altra dins l’engranatge governamental. Fenoll estaria mostrant una gran ascendència sobre Filloy molt gran, segons diverses fonts.

Pascual, que en no ser andorrana no pot ser ni secretària d’Estat ni directora, tindrà un càrrec encara no del tot definit que estarà enmig de la secretaria i la direcció. Formalment se li encomana la responsabilitat d’encapçalar un gabinet tècnic i de planificació estratègica. Més enllà d’això, un institut com el d’habitatge prou podria tenir com a responsable un càrrec que es podria assimilar al de gerent. En tot cas, en anunciar aquest dimecres el ministre portaveu, Èric Jover, la creació de l’Institut de l’Habitatge només ha assegurat que el titular del ministeri encara hi ha de treballar i que és molt aviat per donar-ne detalls. Ara bé, semblaria compatible amb la Taula nacional de l’habitatge.

Tampoc no ha parlat de Pascual, Jover. Però les fonts consultades han assegurat que el disseny d’aquest nou ens passa per la fins ara coordinadora d’Afers Socials -si no canvien les coses-, de la qual no n’estarien gaire contents molts dels professionals del departament. Cert és, també, que ara ocuparia un nou espai, dins del ministeri però amb una autonomia important i sense haver de tenir de subordinats treballadors amb els quals hauria topat durant la seva etapa al capdavant del departament d’Afers Socials.

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
Rediela quina panda.....
Sr.Espot, Sra.Fenoll i Sra.Pascual..... El trio la la la..... a tot arreu juntets...... actes públics, actes privats..... Li estan fent un lloc a mida a la Sra. Pascual.
I per més inri la Sra. Fenoll és pressumptament qui mou els fils del govern a la sombra del Sr. Espot......
En resposta a Rediela quina panda.....
aurem
16.

Perdona però t'has deixat a l'Aurem. Cum laude en peloteig i postureo! Pobre ministeri...

  • 9
  • 6
Laia
15.

Que injust que critiquin a algu com la Sra. Ester Fenoll. Treballadora incansable, lluitadora i defensora dels més vulnerables des de fa molts d'anys, ha dignificat aquell ministeri i ha fet dels afers socials la seva vida. Visco al costat de Clara rabassa i l'eh vist sortir molts dies a les nou de la nit, ha rebut a tothom i s'ha preocupat d'ajudar a tots.
Sempre l'admiraré i valoraré el que ha fet. Gracies

  • 4
  • 4
Afectat
La Sra.Fenoll sabia i sap molt bé el que feia i fa la Sra.Pascual i el malestar dintre del ministeri i de bona part dels seus treballadors així com el Sr.Espot de fet Fenoll és la mano que mece la cuna inclús ara.
En resposta a Afectat
lluisa
14.

La sra fenoll va estar ben engañada per la Pascual, la ester es bona gent i es creu que tothom es així, ha pecat de bona fe. Al final la gent ja li va obrir els ulls, pero al final nomes

  • 2
  • 3
Elvira
La Sra. Fenoll ha fet una gran feina al ministeri d’afers socials.
La Sra. Pascual ha fet un mal ús de la confinça en ella dipositada.
En resposta a Elvira
Pep
13.

Hi estic totalment d'acord, la Ester Fenoll ha fet una feina com ningú abans. Felicitats i tan de bo i hagues molta gent com ella

  • 4
  • 5
Involució
12.
Amb cada nou Govern, reviu l’esperança del canvi que tots necessitem. De vegades, només una cara nova ens fa pensar que les coses es poden fer diferent. Sempre esperem que arribin persones amb l’honestedat i valor suficient per trencar amb les dinàmiques viciades i arcaiques a les que estem acostumats els treballadors de l’administració pública. Aquest cop, no només no hi ha canvi, aquest cop involucionem. Molta sort per la Sra. Albert, que com a cara nova mereix el benefici del dubte, i pels companys d’afers socials perquè comencen 4 anys interessants
  • 8
  • 0

Comenta aquest article