Reivindicacions dels duaners francesos compliquen la sortida de vehicles tot el cap de setmana

Aquest diumenge s’han acumulat fins a set quilòmetres de cua per sortir del Principat per la frontera francoandorrana

Comentaris

-
-
Fins a set quilòmetres de cua s’han arribat a acumular a mitja tarda en la zona fronterera francoandorrana aquest diumenge. De fet, durant tot el cap de setmana hi ha hagut dificultats per sortir del país pel Pas de la Casa ateses la mobilització en forma de vaga de zel que ha dut a terme els duaners francesos des de divendres. També per la banda espanyola hi ha hagut complicacions, derivades, en aquest cas, per l’alt volum de cotxes que han arribat des d’Espanya i pels habituals problemes que estan generant les zones en obres a Sant Julià.

En el cas de la frontera francoandorrana, els tres darrers dies, inclòs avui, hi ha hagut dificultats i retencions, tant per dins com per fora del túnel d’Envalira, per sortir del Principat des del punt del migdia, un cop els visitants francesos havien fet les seves compres i el dinar. La causa ha estat la reivindicació dels agents de duana francesa. Mobilitat ha explicat que el comportament dels duaners del país veí de dificultar la sortida exercint un control poc habitual estava lligat al Dia internacional de la dona treballadora. 

Aquesta és la informació formal que els operadors de Mobilitat han anat donant als usuaris que han contactat amb el servei. Vers les 8 de la tarda d’aquest diumenge, però, la situació ja era fluïda. Els duaners estan preocupats, això sí, per com afectarà els seus serveis la sortida del Regne Unit de l’espai europeu. I en solidaritat amb els companys que exerceixen el control en els punts duaners que toquen a la Gran Bretanya, tots els professionals de fronteres haurien dut a terme els darrers dies mobilitzacions extraordinàries.



 

Sembla clar que a partir d’aquest dilluns hauria de tornar la normalitat. En el cantó espanyol, les retencions són més habituals, tant pel volum de vehicles que accedeixen al Principat per la frontera sud -i després n’han de sortir- com la repercussió que tenen en la circulació els treballs que s’estan fent a les vies. Tot i això, les cues per la frontera del riu Runer no han tingut res d’especial aquest cap de setmana. Aquest diumenge s’han acumulat, de sortida, a tot estirar tres quilòmetres. A les 8 de la tarda la xarxa viària estava néta del tot.

Comentaris

Trending