Insatisfacció dels mestres pel redactat final de la llei d’educació 

El PS alerta que la formació que dóna suport al Govern pretén reduir de forma encoberta drets adquirits pels ensenyants

Comentaris

-
-

La Llei del cos d’educació ja està apunt. Aquest dijous es debatrà al Consell General i tot apunta que, almenys amb el suport dels parlamentaris de DA, tirarà endavant, El text final de la llei “a part d’alguna coma i un índex” pràcticament no s’ha variat en res respecte del projecte inicial, ni tan sols aquells aspectes que mig s’havien pactat amb el Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP). Els mestres estan decebuts amb la redacció final. I també el Partit Socialdemòcrata (PS), que ha promogut 22 reserves d’esmena la majoria de les quals destinades a defensar que els educadors han de mantenir, sí o sí, l’estatut de funcionari.

El comitè executiu del SEP està estudiant fil per randa la redacció final de la llei, una vegada la comissió legislativa, amb la supremacia demòcrata, ja ha donat per acabada la seva feina. “No han acceptat pràcticament res” del que s’havia acordat, han reconegut fonts sindicals, alhora que han lamentat, com altres professionals de la docència, que s’hagi desaprofitat una oportunitat d’or per regular un cos d’ensenyants de primer nivell, segons les fonts consultades. 

El PS ha promogut fins a 22 reserves d’esmena per marcar terreny i perfil polític. Moltes de les esmenes estan encaminades a defensar l’estatut de funcionari dels mestres, els garants d’una educació de qualitat que els socialdemòcrates defensen a capa i a espasa. La formació liderada per Pere López, a més, ha alertat del perill que DA pretengui retallar als docents el dret adquirit dels docents dels períodes de descans durant les vacances escolars. López ha lamentat que no hagin tirat algunes esmenes pactades amb el SEP. Per això, els socialdemòcrates insisteixen que cal regular per llei els períodes de descans dels docents durant les aturades de classes al llarg del curs escolars, com ara en les vacances de Nadal, Setmana Santa o Carnaval, entre altres. 

La proposta, feta via esmena a la llei del Cos d’Educació, va ser refusada durant el treball del text en comissió però els consellers generals de la formació volen que ara es debati al ple. Per això els socialdemòcrates han presentat una reserva d’esmena per defensar-la durant la sessió prevista per dijous, on s’ha de votar el text, ja que hi ha la sospita que el fet de no incloure-ho amaga la voluntat per part de DA de retallar el que és “un dret adquirit”. Des del PS també es vol discutir a banda altres aspectes del projecte legislatiu com la composició del comitè tècnic de selecció, el manteniment de la figura de funcionari o la possibilitat que els mestres de les escoles confessionals puguin prejubilar-se als 60 anys.

Comentaris

Trending