Ingressada greu a la Vall d’Hebron una escaladora andorrana que va caure al Pallars

Un helicòpter amb dos bombers del grup de rescat del Principat van acabar traslladant de nit la jove ferida al congost de Collegats

Comentaris

-
-
Una escaladora andorrana roman ingressada en estat greu però estable a l’hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona després que aquest diumenge patís una caiguda des d’una altura de 20 metres en una paret del congost de Collegats, al Pallars. La noia va ser evacuada inicialment pels bombers de la Generalitat i posteriorment un helicòpter amb dos rescatadors del Principat la va traslladar al centre sanitari català.

Els bombers catalans van ser advertits de la caiguda de la noia pel seu company d’escalada cap a 2/4 de 8 de la tarda. La roca per on escalava, a la paret del Pessó, s’hauria trencat. I això va propiciar la caiguda. El grup de rescat català amb el suport de bombers de la Vall d’Aran van anar a cercar la jove a la zona de la via on hi havia hagut l’accident. L’escaladora andorrana estava molt mal ferida, segons les fonts.

Els bombers de la Generalitat van estabilitzar i immobilitzar la jove i la van traslladar en un punt de seguretat i on podia arribar l’helicòpter andorrà. La Generalitat no disposa del dispositiu de vol nocturn que sí que hi havia al Principat. El cos andorrà va ser advertit de la situació sobre 2/4 de 10 i va ser a partir de llavors quan l’helicòpter, que estava disponible per poder fer una actuació internacional, i dos bombers del grup de rescat andorrans van anar a rebre la jove per fer el trasllat fins a la Vall d’Hebron.

Comentaris

Trending