Commoció per la mort de Rosa Ferrer

Polítics, formacions polítiques i diverses persones que havien conegut i tractat la política i advocada omplen les xarxes socials de missatges de comiat, agraïment a la seva tasca i tristesa

Comentaris

Rosa Ferrer durant una visita a la guarderia de les Dames de Meritxell.
Rosa Ferrer durant una visita a la guarderia de les Dames de Meritxell.
Encara que malauradament esperada, la mort de la política i advocada Rosa Ferrer ha commocionat la societat andorrana. I fins i tot més enllà per la relació de la finada ja fos amb l'Alt Urgell o amb altres indrets, sobretot de la geografia catalana, atesos els seus vincles polítics. Moltes personalitats, polítics o activistes socioeconòmics del Principat, han mostrat la seva consternació, especialment a través de les xarxes socials.

La mort de Rosa Ferrer ha commocionat la societat andorrana. Malgrat que el fatal desenllaç de la política i advocada era previsible, l'arribada del moment ha generat un allau de missatges d'agraïment vers el compromís mostrat per l'exconsellera general, excònsol major d'Andorra la Vella i exministra. Dirigents polítics, formacions en el seu conjunt o diverses persones que l'havien conegut i tractat han expressat el seu dolor per la desaparició d'una de les personalitats més transcendents de l'Andorra contemporània. Ferrer, de 57 anys, patia una dolença incurable. El comú d'Andorra la Vella ha anunciat que les banderes de l'edifici consistorial onejaran a mig pal en senyal de dol.

Ferrer, que formalment havia estat diagnosticada el novembre d'una malaltia incurable, va morir aquest dissabte a les 11 de la nit al seu domicili de la Margineda, que s'havia habilitat com un petit centre sanitari per poder-li oferir les cures pal·liatives necessàries perquè no hagués de patir, que és el que la jurista i política havia demanat. L'església de Sant Esteve d'Andorra la Vella acollirà aquest dilluns a les 4 de la tarda la missa funeral en memòria seva. Les restes de Rosa Ferrer acabaran reposant al cementi de Santa Coloma juntament amb les del seu germà. Aquest diumenge, de 4 a 8 de la tarda, i demà, de les 10 del matí a la 1 del migdia es farà la vetlla del fèretre a les sales comunals del carrer Prat de la Creu.

Algunes de les condolences que es poden llegir a les xarxes són les següents:

"És molt complicat condensar en poques paraules tot allò que t’agradaria dir. Vam col.laborar en moltes ocasions, vam compartir idees i vam viure moments interessants per al nostre país. Ella sempre amb passió. Aquesta és la característica d’ella que més recordo. La passió que hi posava. 

Descansa en pau, Rosa. Et trobarem a faltar."

-Albert Salvadó, escriptor. Ex-conseller de Cultura al comú d’Andorra la Vella. Expresident del PS


"No per esperada la notícia causa menys dolor, marxa una de les grans, allà on siguis descansa en pau"

-Agustina Grandvallet, activista social


"Ens ha deixat una gran persona, honesta, molt preparada, generosa i amb un cor enorme com el Casamanya en el quan no hi havia mai un "no" quan es tractava d'ajudar a algú. La Roseta ha lluitat molt des de sempre i a la vida no li ha regalat res, i ho ha fet amb convenciment i per millorar la situació dels conciutdans des del càrrec que ocupes o des d'aquesta discreció que l'ha acompanyat tota la vida. A més de cosines sempre hem estat molt amigues i ens hem fet moltes confidències i parlat moltes estones, i penso que ens coneixèixem molt bé, per això puc parlar dé d'ella com ho sento i amb desesper de no poder fer-hi res, aquesta tardor havia de venir a passar un cap de setmana a la meva casa a les Terres Càtars, encara té l'habitació a punt, la seva fotuda malatia no li va permetre però ella sabia que també era casa seva i on se l'estima molt. Ara tot sean plors i esglaís de part de persones que li van fer la punyeta tan com van poder en la seva dedicació al país com a política, i és que hi ha molta enveja i dolenteria per persones que no li arriben a la sola de la sabata... Rosa, els que hem tingut l'honor de coneixer-te i esrimarte per la teva vàlua hymana crec que mai t'oblidarem per la teva força i tendresa, quedes dins la Història d'Andorra com a quelcom positiu. el més més sentit condol al seu fill i i dona, a la Cristina, i atotes les persones més properes a ella, com la seva cunyada Imma que n'ha tingur cura fins al darrer moment... Roseta, descansa en pau bonica, ho tens ben guanyat!"

-Rosa Mari Sorribes, periodista


"Una gran dona.... destacada política, lluitadora, caràcter fort, però sobretot, pels qui l’hem conegut d’a prop, una gran ànima!

Et trobarem a faltar Rosa…."

-Cathy Juan, exsecretària d’Estat d’Ocupació


"Dia molt trist. Gran dona i gran política.... Et trobarem a faltar @RosaFerrerO . Descansa en pau i una abraçada enorme"

-Patrícia Riberaygua, consellera general de DA


"El Comú d'Andorra la Vella s'afegeix a les mostres de condol per la defunció de Maria Rosa Ferrer. Les banderes dels edificis del comú onejaran a mig pal per expressar el dol per la seva mort."

-Comú d'Andorra la Vella


"Trobarem a faltar aquest somriure... descansa en pau Rosa."

-Josep Casadevall, advocat. Exmagistrat Tribunal Europeu dels Drets de l’Home


"Des del PS volem expressar el nostre més sentit condol per la mort de l'excònsol major d'Andorra la Vella, exministra i exconsellera general, a més de fundadora del nostre partit Rosa Ferrer Obiols. Una forta abraçada als seus amics i familiars. Descansi en pau."

-Partit Socialdemòcrata


Ens ha deixat un dels referents polítics del nostre país. DEP Rosa Ferrer." 

-Esteve Vidal, secretari general de DA


"Avui és una dia molt trist i tot Andorra plora la desaparició de la @RosaFerrerO. Gran política, gran persona i millor amiga! #DEP"

-Carles Jordana, conseller general de DA


"Vole, vole petite aile / Ma douce, mon hirondelle / Va t'en loin, va t'en sereine / Qu'ici rien ne te retienne / Vole, vole pardaleta. @RosaFerrerO #DEP"

-Noemí Rodríguez, periodista


"Se'n va una de les dones més importants de la història de la política a Andorra. Una abraçada a amics i familiars. DEP Rosa Ferrer."

-MoraBanc Andorra


"Descansa en pau, Rosa"

-Joan Sans, conseller del PS al comú d’Encamp


"El meu condol a la família i als amics. Que la terra et sigui lleu, Rosa"

-Susanna Vela, primera secretària del PS


"Descansa en pau, Rosa. Un petó al cel."

-Albert Batalla, alcalde de la Seu


"Des de Demòcrates per Andorra expressem el més sentit condol per la mort de Rosa Ferrer, dona compromesa amb el país pel qual va treballar des de l’exercici d’una dilatada carrera política.

Volem transmetre també el suport a la família en aquests moments de dolor per la seva pèrdua."

-Demòcrates per Andorra


"Descansa en pau"

-Víctor Naudi, conseller general d’SDP


"Ens deixa una gran dona, forta i lluitadora fins al final. DEP. Sempre la recordaré."

-Sílvia Bonet, consellera general independent


"DEP Rosa! Ens deixa una gran lluitadora!"

-Maria Martisella, consellera general de DA


"Avui marxa un referent per a tots. La tenacitat, energia, vigor, fermesa, perseverança i convicció de la Rosa són model on emmirallar-nos. Avui tot el país plora! DEP, Rosa!"

-Ferran Costa, conseller general de Liberals d'Andorra


"Una gran pèrdua la mort de Rosa Ferrer, d'Andorra. Sempre recordarem la seva valentia i determinació. DEP"

-Òscar Ordeig, regidor del PSC a la Seu, diputat català


"Des de l'#ACA ens sumem a les mostres de condol davant la pèrdua de Rosa Ferrer, entre d'altres, ex-cònsol major d'Andorra la Vella. Acompanyem a la seva família i amics en aquest moment. Q.D.P."

-Automòbil Club d'Andorra


"Ciutadans Compromesos expressa el més sentit condol per la pèrdua de qui fou Rosa Ferrer Obiols. Molts ànims a tota la seva família i amics. Descansa en pau Rosa."

-Ciutadans Compromesos


"El Consell General expressa el seu condol per la mort de Maria Rosa Ferrer Obiols"

-Consell General


"Ara farà un any, les dones Conselleres Generals, ens vam trobar per celebrar el dia de la Dona, per reconèixer l’evolució de la participació política de les dones andorranes. totes les dones que som o hem estat conselleres generals vam voler agrair aquelles 378 dones que, amb la seva signatura, van canviar el curs de la història d’Andorra i van fer un pas decidit i imprescindible cap a la igualtat.
Rosa, totes nosaltres et volem agrair també a tu la teva participació en política i la teva força i lluita cap a la igualtat.
Et trobarem a faltar Rosa! Descansa en pau"

-Mònica Bonell, subsíndica general


"Avui és un dia trist per tota la comunitat fallaire del Pirineu i de forma molt sentida pels fallaires d’Andorra la Vella. Acomiadem la Rosa Ferrer. Gràcies al acompanyament i suport que va donar al col·lectiu fallaire sent la cònsol major d'Andorra la Vella va esdevenir una figura cabdal per aconseguir que les falles fossin incloses en la Llista representativa del Patrimoni cultural immaterial de la humanitat per la UNESCO. Quedarà gravat en el record de tots nosaltres la seva implicació i la seva perseverança per assolir aquesta fita, així com l'estima que ens transmetia i que era mútua. Per a la comunitat fallaire d'Andorra la Vella va ser i serà sempre una fallaire més. Cada nit de Sant Joan hi haurà una falla preparada per a ella. Des de l’Associació Fallaires d’Andorra la Vella volem fer costat a la família i amics en aquest moments tan tristos. Rosa, descansa en pau. Moltes gràcies per tot."

-Associació Fallaires d'Andorra la Vella


"A ex-presidenta da câmara municipal d’Andorra la Vella, que também foi condecorada por o ex-presidente de portugal, o Dr. Aníbal Cavaco Silva, pela Grande Oficial ordem do infante D.Henrique faleceu esta noite a idade de 57 anos vítima do cancro. Lutadora pelos direitos das mulheres, também lutou pelos votos de residentes nas eleições municipais. Visitava com frequência as associações portuguesas de Andorra la Vella, assim como gostava das nossas tradições. Tive muita honra e privilégio de muitas veces a receber na ARPA Casa de Portugal, e de ficar sorprendido por o interés que tinha a nossa comunidade. Meus sentimentos à família, com o vivo desejo que descanse em paz."

-David Borges, conseller de les comunitats portugueses


"Descansa en pau Rosa. Un petó"

-David Baró, cònsol major de la Massana


"DEP #CancerHater #PutoCancer"

-David Astrié, conseller del comú d'Andorra la Vella


"In Memoriam Rosa Ferrer Obiols, Mayor, Minister, MP and above all an excellent friend for a quarter century. Et recordarem sempre. @liberalinternat @AndorraCapital"

-Juli Minoves, exministre. President de la Internacional Liberal


"Primer de tot, les meves condolencies, DEP,gran persona, gran política, gran gran etc...fa 4 dies que molta gent la posava a parir!! Per ser com era, i del color ke era..kuans falsos e hipocrites hi ha en aquest mòn Deu meu..he dit!"

-Carles Flinch Font, cuiner


"Energia, fortalesa, perseverancia, passió per la política i sobretot Amor per Andorra. Rosa, no has deixat indiferents els que hem tingut la sort de coneixer-te... Sempre et recordaré. Descansa en Pau"

-Jordi Torres Falcó, ministre d'Ordenament Territorial

Etiquetes

-

Relacionat

Mor als 57 anys l’advocada i política Rosa Ferrer 

Comentaris

Trending