El ‘Purito’ i Espargaró ajuden a recaptar 35.630 euros contra el coronavirus

Els dos esportistes residents han participat en el repte solidari #JoPedaloaCasa que recollia fons per la investigació que lideren l’assessor del Govern Oriol Mitjà i el doctor Bonaventura Clotet

Comentaris

Aleix Espargaró ensenya el dorsal amb què ha competit al repte.
Aleix Espargaró ensenya el dorsal amb què ha competit al repte.

Es tracta, de fet, de l’assaig clínic pioner que lideren el doctor Bonaventura Clotet i l’epidemiòleg Oriol Mitjà, assessor del Govern en les mesures adoptades per frenar la pandèmia del coronavirus. La campanya ja ha aconseguit prop de dos milions d’euros i els dos esportistes residents han posat el seu gra de sorra.

Ho han fet participant en el repte #jopedalejoacasa, que comptava també amb el suport d’altres ciclistes professionals com Tomi Misser, José Hermida o Sandra Jordà i que buscava la complicitat d’aficionats a l’esport. La idea era recórrer la màxima distància possible cadascú des del seu domicili, fos en bicicleta estàtica o, si algú no en disposava, corrent. De fet, seguia el camí iniciat per una altra iniciativa similar: el #JoCorroaCasa que va comptar amb el suport, entre altres, de Killian Jornet. De fet, alguns dels participants van poder compartir part de la cursa amb els mateixos Espargaró o Rodríguez, via la plataforma de ciclisme virtual Zwitf.

Es van inscriure 2.540 persones que, en total, van recórrer 141.684 quilòmetres. En el cas del motociclista, resident a la Massana, va pedalar durant cinc hores i va fer fins a 187 quilòmetres, amb un desnivell total de 2.182 metres, com ha volgut explicar ell mateix per les xarxes socials. En tota, i al final el que és més important, és que les donacions rebudes van arribar 35.630 euros per ajudar en la investigació contra el coronavirus.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending