Joan Roca i Gastón Acurio seran els plats forts de la segona edició de l'Andorra Taste

L’esdeveniment que tindrà lloc del 13 al 17 de setembre a Escaldes-Engordany ampliarà l’oferta popular tant pel que fa a propostes com a l’espai que hi destinarà

Betim Budzaku, Jordi Torres i Rosa Gili abans de la presentació de l'Andorra Taste 2023
Betim Budzaku, Jordi Torres i Rosa Gili abans de la presentació de l'Andorra Taste 2023

L'Andorra Taste celebrarà el pròxim setembre, dels 13 al 17, a Escaldes-Engordany la seva segona edició potenciant la fusió entre cuiners del país i xefs de renom internacional amb un fil conductor que serà la cuina d'alta muntanya. Aquest és l'argument que manté l’esdeveniment com una aposta de futur per posar Andorra en el mapa gastronòmic mundial segons el ministre de Turisme Jordi Torres que ha destacat que “la primera edició d'aquest format, que busca reivindicar la nostra cuina, va superar totes les nostres expectatives, i per això aquest segon any estem segurs que també serà un èxit”. 

L'esdeveniment té un cost de 500.000 euros, 150.000 dels quals els aporta el comú d’Escaldes que acull aquesta proposta. La cònsol major de la parròquia, Rosa Gili, ha destacat que “es tracta d'una inversió important i la fan perquè creiem en el retorn que té per a la parròquia i el país en general”. El Prat del Roure serà l'escenari de les jornades professionals i els seus exteriors tornaran a acollir les activitats populars del cap de setmana, però amb canvis; hi haurà 4 propostes de degustació més, en total seran 20, s’ampliarà la zona i també s’instal·laran més taules i para-sols. Aquest apartat d'oci de l'Andorra Taste va ser tot un èxit l'any passat amb quinze mil tapes venudes i vuit mil begudes i per aquesta edició Torres ha assegurat que se sentirien satisfets si igualessin les xifres. Altres novetats seran també l’ampliació dels horaris dels showcookings i l’aula kids que comptarà amb un equip de masterchef.

En l’apartat professional enguany es premiarà la trajectòria professional d’un dels cuiners més importants de la història de la gastronomia moderna, Gastón Acurio. El peruà, que agafa el relleu del xef francès Michael Bras, va ser el primer cuiner que va posicionar la gastronomia del seu país en l’àmbit internacional, posant en relleu especialment la responsabilitat social de la cuina i donant valor al producte i als productors de la seva zona.

Si l’any passat el territori convidat va ser la regió dels Andes, enguany es dedicarà especial atenció a la zona dels Alps. Per aquest motiu, participaran en les jornades professionals representants tant de Suïssa com d’Itàlia. Així, seran al Principat, entre altres, els suïssos Sven (cuiner) i Amanda (somelier) Wassmer, del restaurant Memories amb tres estrelles Michelin. Una de les estrelles d’aquest Andorra Taste serà, pel seu reconeixement internacional, amb estrelles Michelin i per proximitat, Joan Roca del Celler de Can Roca. I per original, destaca la ponència que oferirà Ngatemba Sherpa, un cuiner i xerpa que es dedica a alimentar als alpinistes a més de 4.000 metres d'altitud. Els participants internacionals s’intercalaran amb els locals, ja que també hi haurà una nodrida presència de xefs que treballen al país com José Antonio Guillermo i Antonio Muñoz de l'Odetti Bistro o Roger Biosca i Marc Mora de l'Hotel Isard i Park Hotel, només per posar alguns exemples.

A banda de ponències hi haurà un parell de taules rodones on es parlarà del model de negoci i com impacte en el territori el turisme gastronòmic i també dels productes artesanals que es fan a Andorra. Les ponències es podran seguir en format presencial i també en línia. L’entrada és gratuïta i només cal enregistrar-se a www.andorrataste.com. L'Andorra Taste és un esdeveniment coorganitzat per Andorra Turisme i Vocento Gastronomia – grup gsr, i compta amb el suport del comú d’Escaldes-Engordany.

 

Comentaris (1)

Trending