El santuari de Meritxell segueix esperant una rehabilitació a fons

[PODCAST] [a Fons] Des del 2018 hi ha pendent una rehabilitació global del temple valorada en més de 2 milions d’euros. Els primers treballs s’havien d’adjudicar aquest any però el concurs va quedar desert. El pressupost de l’any vinent continua preveient l’obra

Santuari de Meritxell
Santuari de Meritxell

Fa prop de 30 anys ja es va fer una intervenció important al santuari de Meritxell per arreglar els desperfectes provocats per les filtracions d'aigua i intentar posar-hi solució. Des d'aleshores, no s'hi ha fet gran cosa més i des del 2018 està pendent d'una rehabilitació global valorada en més de dos milions d'euros.

 

Listen on Spotify Listen on Google Podcasts Listen on Amazon Music Listen on Apple Podcasts

Ricardo Bofill va fer Meritxell en els inicis de la seva carrera, quan ja havia fet alguna obra important, però encara no era arquitecte. De fet, el projecte el signa el seu pare que sí ho era. Com va ser el procés de construcció del Santuari? Per què Bofill hi va posar tantes ganes en fer el projecte? I com és que només 20 anys després de la seva construcció ja va necessitar una rehabilitació rellevant? Hi expliquem en aquest episodi, el tercer i darrer de la sèrie sobre el santuari arran de l'incendi del 1972. Ens acompanya en aquest viatge al passat la persona que va ser al peu del canó de l'obra, Carles Mariné de Construccions Mariné.

 
 

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending