El barber del Copríncep

[Podcast][a Fons] Tomàs Gomez, de la perruqueria Enrico, va arribar a Andorra als anys 60 i s'hi va quedar. La seva història és la de molts immigrants espanyols que aquells anys van venir a treballar al país

Tomàs Gomez a la barberia Enrico del carrer de la Vall
Tomàs Gomez a la barberia Enrico del carrer de la Vall Ester Pons

Era l'any 1967 quan Tomàs Gomez va arribar a Andorra per quedar-s'hi 4 mesos i ja hi porta 57 anys. Eren anys d'expansió econòmica, la dècada dels 60 es va consolidar un model de país basat en el turisme de masses. Això també va portar molts treballadors de fora, sobretot espanyols. Segons les estadístiques socioeconòmiques d'aquella època, hi havia 500 assalariats Andorrans per prop de 6.000 espanyols. La història del Tomàs és un bocinet de la història moderna d'Andorra, de la seva immigració.

 

 

Listen on Spotify Listen on Podcast Addict Listen on Google Podcasts Listen on Amazon Music Listen on Apple Podcasts

Qui més qui menys ha vist la perruqueria Enrico anant a Casa de la Vall o baixant pel carrer en direcció al Comú. Primer prop de Casa Bauró i ara al nº8 del carrer de la Vall. Fa més de 50 anys que Tomàs Gomez la regenta. Per la seva situació s'ha convertit en el barber de molts polítics i fins i tot del Copríncep Joan Enric Vives. Ara ja té 78 anys, però assegura que fins als 80 no es jubilarà. Què passarà després amb la barberia Enrico?

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending