La fiscalia preveu demanar cinc anys de presó per uns joves enxampats amb 6,5 quilos de marihuana

Les detencions es van produir el març de l’any passat i dos dels tres implicats, que circulaven al cotxe on hi havia la droga, encara ara estan a la Comella i els jutja avui el Tribunal de Corts

El material comissat en la denominada operació 'Elit'.
El material comissat en la denominada operació 'Elit'. POLICIA D'ANDORRA

La fiscalia preveu demanar aquest matí cinc anys de presó per als principals implicats en la denominada operació ‘Elit’, que va suposar el març de l’any passat la detenció de tres residents al Principat acusats d’introduir i distribuir al Principat grans quantitats de marihuana. De fet, dos dels arrestats viatjaven en un vehicle on portaven 6,5 quilos de l’esmentada droga. El tercer processat, que és l’únic que està en llibertat provisional, presumptament exercia de ‘cotxe pilot’.

El Tribunal de Corts jutja els tres processats aquest matí a la sala d’actes de Prada Casadet, habilitada ja des de fa temps com a sala de vistes. Tots tres van ser enxampats la matinada del 25 de març de l’any passat i van ingressar posteriorment al centre penitenciari, on segueixen dos d’ells. Segons els investigadors, el públic objectiu de la suposada xarxa que constituïen els avui jutjats eren menors d'edat o joves. Els arrestats tenien llavors 24, 30 i 31 anys.

El decomís de 6,5 kilograms de marihuana -a banda de 1.765 euros en bitllets i altres objectes relacionats amb el tractament d’estupefaent- va ser el més important fet al Principat de ‘maria’ preparada pel consum. Els joves l’adquirien, suposadament a la zona de Tarragona i llavors l’introduïen a Andorra, segons que va explicar en el seu moment la policia, a través de rutes de muntanya, per posteriorment ser traslladada en un comboi de dos vehicles al domicili d’un dels interessats, on s’emmagatzemava i preparava per la distribució.

El decomís de 6,5 kilograms de marihuana -a banda de 1.765 euros en bitllets i altres objectes relacionats amb el tractament d’estupefaent- va ser el més important fet al Principat de ‘maria’ preparada pel consum

Amb un vehicle llogat dos dels implicats haurien viatjat fins a Espanya per adquirir els més de sis quilograms de marihuana i desplaçant-se seguidament a un punt fronterer muntanyós no habilitat, limítrof amb la parròquia de Sant Julià de Lòria. En aquest indret, un dels detinguts avui empresonat introduïa a peu la droga caminant i paral·lelament, el seu company accedia al país per la frontera del riu Runer sense risc de ser interceptat en no dur a sobre cap producte estupefaent.

Posteriorment, aquest pujava fins a les immediacions de la població de Fontaneda, on recollia a l’encarregat de transportar la droga i tots dos baixaven fins a Sant Julià de Lòria, on els esperava un segon vehicle que prèviament havia efectuat vàries passades de reconeixement per tal de detectar possible presència policial. Sempre segons la versió donada en el seu moment per la policia. Els dos turismes continuaven després la marxa en direcció a Escaldes-Engordany, on tenien previst guardar la marihuana.

El cotxe carregat anava uns centenars de metres per darrera del vehicle pilot, ambdós connectats telefònicament per tal de preveure eventuals controls policials. Ambdós vehicles van ser interceptats simultàniament i es va procedir a la detenció dels tres individus. La marihuana decomissada tenia un preu de mercat superior als 19.000 euros, tot i que una vegada al carrer, segons els investigadors aquest hagués estat molt superior, degut a que part de la droga era revenuda en minidosis, destinades casi en la seva totalitat al consum per part de joves adolescents i menors per un valor aproximat de 32.000 euros.

Comentaris (1)

Trending