El festival Canòlich Music torna amb energia renovada

Després d’una edició diferent, amb concerts en línia a causa de la pandèmia, la novena cita de la música cristiana presenta propostes diverses, amb músics nacionals i forans

Comentaris

Cartell del novè Canòlich Music.
Cartell del novè Canòlich Music. Altaveu

L’any 2020 va ser força complicat per la cultura i, per conseqüència, per al Canòlich Music. Després d’haver de modificar el format amb concerts en línia i una reinvenció, es torna a la presencialitat amb les energies renovades i amb propostes diferents. Així, es combinaran les actuacions d’artistes nacionals amb forans, a més d’iniciatives per implicar els joves i que participin.

El Canòlich Music és una cita que busca unir la música amb les inquietuds juvenils i l’espiritualitat. Aquest any, una vegada superades les limitacions de la pandèmia, es torna a un format presencial, però amb propostes diferents. El lema que s’ha escollit és “Confia i enlaira’t” i comptarà amb visites a les escoles, concerts, i la participació dels joves amb un concurs a Tik-Tok.

En primer lloc, el músic Cesc visitarà els joves dels cursos de tercer i quart d’ESO els dies 17,18 i 19 de novembre. A més, es proposen activitats per als alumnes dels dos cursos inferiors de secundària de Sant Julià, el divendres 19 de novembre, amb un format presencial. Concretament, s’ha organitzat una botifarrada a la plaça Germandat i un concert al migdia a l’Auditori Claror del grup Grilex.

Però, els plats forts del certamen es concentren el dissabte, 20 de novembre. El primer d’ells serà un concert a l’Auditori Claror, a les 16:00 h, amb músics andorrans i de fora del país. Hi haurà un berenar i la ja tradicional Eucaristia, que aquest any serà presidida per l’arquebisbe, i copríncep, Joan Enric Vives. Els encarregats de l’animació, fent intervencions musicals, serà Worship.cat, que també acudiran a l’església parroquial de Sant Julià.

Cartell del novè Canòlich Music.

Relacionat

El Canòlich Music 2021 combinarà els artistes forans amb els locals

Seguint la iniciativa que es va arrencar l’any passat, i creant un contacte més directe amb els joves, se’ls ha proposat participar en un concurs de vídeos a la xarxa social Tik Tok, una de les més utilitzades pels adolescents. Amb els hashtags #canolichmusic21 i #confiaenlairat, poden penjar interpretacions de cançons dels músics que participen en el festival. Els vídeos han de tenir una coreografia i transmetre valors cristians.

L’objectiu de la delegació d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell, amb la delegació de joventut, ha sigut cercar grups i músics que transmetin valors positius, alineats amb el cristianisme. D’aquesta manera, i segons expliquen, poder ajudar als joves a connectar amb l’espiritualitat i la recerca del que és transcendent. La finalitat del festival, tal com apunten des del Bisbat, és que la música sigui una eina per al creixement dels adolescents, i que puguin expressar els seus sentiments.

Comentaris

Trending