Escaldes-Engordany repobla el bosc de la Plana amb 300 arbres

Coincidint amb el Dia Mundial de la Natura, veïns de la zona han participat en la plantada que també té per objectiu sensibilitzar la ciutadania sobre el rol dels boscos i la seva preservació

Alguns dels participants en la plantada d'arbres a la Plana
Alguns dels participants en la plantada d'arbres a la Plana

El Comú d'Escaldes Engordany, amb l'ajuda dels veïns de la Plana i d'altres zones de la parròquia, han iniciat la repoblació del bosc la Plana, afectat per la ventada de l'11 de juliol de l'any passat. Una activitat, coincidint amb el Dia Mundial de la Natura, en què la corporació també ha volgut posar èmfasi en el paper que juguen els boscos i la importància de la seva preservació.

Fins ara s'ha fet un treball de neteja de la zona tirant a terra retirant els arbres caiguts i debilitats i també es van eliminar els blocs rocosos que suposaven un perill. A partir d'ara comença la recuperació de la flora. En aquesta primera jornada s'han plantat 25 arbres en els quals, els participants, han pogut posar-hi una etiqueta amb el seu nom o un missatge. A partir d'ara seran els tècnics del comú amb l'empresa de gestió de boscos els que acabaran de plantar els arbres fins a arribar als 300.

Per la repoblació s'han escollit arbres caducifolis que, com ha apuntat l'enginyer de mediambiental, Esteve Tor, ha de servir per crear una zona tampó contra els incendis forestals, ja que aquest tipus de vegetació té més humitat que el bosc de pi que es troba més amunt. Amb l'acció, a més, s'ha tingut en compte aconseguir un cromatisme de color i de diversitat d'espècies.

Per la seva part, la consellera de Medi Ambient del comú escaldenc, Cèlia Vendrell, ha ressaltat que es tracta d'una plantada per a les generacions futures, ja que aquestes espècies, com ara el roure, tenen un creixement lent i fins d'aquí a 50 o 60 anys no es veurà el resultat.

Coincidint amb aquesta plantada, també s'ha obert al trànsit de persones el camí del rec de la Plana, afectat igualment per les ventades.

Comentaris

Trending