Mario Gómez Impulsor de la marxa contra el telefèric del Carroi

“Que vingui també la cònsol i no esperi a tenir el telefèric per pujar”

Nascut fa 48 anys, Mario Gómez viu a Andorra des dels tres. Professionalment, és operador electricista però també és un enamorat de l’esport. De fet, col•labora amb el Club Esportiu Sanlòria. Ha estat vinculat al futbol, a l’atletisme i, especialment, al muntanyisme. Assegura que és la seva passió “des de molt jove”.

Mario Gómez és una apassionat de la muntanya.
Mario Gómez és una apassionat de la muntanya.

Per què es va decidir a començar la campanya a Change.org?

Sempre havia sentit a parlar del projecte del telefèric però mai pensava que s’acabés tirant endavant. Quan he vist que la senyora Marsol el vol fer, vaig veure que finalment la cosa anava de debò. I jo ho trobo absurd i esperpèntic, una destrossa al medi ambient. Per xarxes, vaig comprovar que molta gent es queixava però que ningú feia res i em vaig decidir a publicar la recollida per veure si així s’ho repensen. He de recordar que el que portava Marsol al programa era que se sotmetria a informació pública per decidir el millor per a la parròquia, però ara ja donen per fet que el construiran quan jo entenia que hi hauria una consulta. Entenc que guanyar les eleccions no els legitima per tirar-lo endavant.

Per quins motius s’oposa al projecte?

Els qui estan a favor diuen que el que volen és atreure un turisme de més poder adquisitiu. És l’única raó que saben donar. Per tant, només donen un motiu econòmic. En cavi, jo he parlat amb la gent i puc donar diversos motius per estar-hi en contra. En primer lloc, l’impacte ambiental i paisatgístic que tindrà. Provocarà un dany irreparable al país. És una aberració. En segon lloc, allà dalt hi ha el vedat d’Enclar, amb moltes espècies protegides que es posarien en perill. Jo em pregunto si s’ha demanat l’opinió als tècnics de Medi Ambient o als banders.

"El projecte és una aberració; provocarà un dany irreparable al paisatge i al medi ambient del país"

Algun motiu més?

Si. Fer aquestes obres en aquesta muntanya suposarà una intranquil·litat per als veïns. Què passarà si es fan? Pot ocórrer una tragèdia. Penseu que ja cauen rocs contínuament sense que es faci res. Em sobta, de fet, que els veïns no hagin sortit a oposar-hi. Per cert, que qui també entenc que haurien d’estar preocupants són els comerços i empreses de la Massana. Si la gent hi puja des d’Andorra la Vella, molts ja no hi aniran allà. I, per últim, la meva pregunta és qui ho paga tot això. El cost que es digui, tots ho sabem, es pot multiplicar. Crec que hauríem de destinar els diners a coses que siguin realment necessàries.

Quina valoració fa de la campanya a Change.org?

Vam aconseguir 2.139 signatures en dues setmanes, i això que estàvem a les festes de Nadal i molta gent es trobava fora. Per a mi, és tot un èxit.

I ara ha convocat una marxa de protesta cap al pic del Carroi...

Sé que és arriscada la idea, perquè la previsió del temps és dolenta, però crec que és necessària. A Andorra, tinc la sensació que la gent s’acaba conformant i no passa de dir alguna cosa amb l’ordinador o el mòbil, quan fa falta alguna acció més activa. Des del comú diuen que se senten legitimats per tirar-ho endavant; doncs nosaltres ens hem d’activar i que vegin que és més que una protesta a internet.

Quines expectatives té?

Confio que vingui gent, 100 o 200 persones, tot i la dificultat. Que ningú tingui por perquè ens adaptarem al ritme dels més lents. Sortirem a les nou del matí de Sispony i pujarem tranquil·lament per veure les vistes i fer-nos una foto. Vull que quedi clar que ens oposem al telefèric. Si vol, que vingui també la cònsol i que no esperi a fer-ho a tenir el giny per pujar; ho pot fer amb nosaltres.

"A Andorra la gent es conforma i no passa de fer quelcom més que queixar-se amb l'ordinador quan cal alguna acció més"

Quina recepció ha tingut la proposta?

Per ara, hi ha gent interessada. Més de 30. Jo vull animar la gent. Ha de ser una jornada de protesta i vull que hi participi per combatre la resignació que molts cops té la societat.

Ha rebut altres suports?

Tenim el d’Apapma i també he vist que el PS la vol secundar. M’alegro que hi hagi un partit que es posicioni obertament en contra.

Més enllà de la marxa, preveu més accions de cara al futur?

Primer, el desig és que vingui gent a la marxa. I de cara al futur, si cal impulsar alguna plataforma o alguna cosa similar, hi ha gent més preparada que jo. Penso que és necessari que es faci una consulta i que la ciutadania pugui pronunciar-se, dir si és o no favorable. Ha de poder expressar-se i dir el que pensa.

Comentaris (10)

Trending