Lisa Cruz || Vocalia GosSOS

“L’objectiu ideal seria que no calgués gossera”

És andorrana, però com passa sovint, va haver de marxar per motius d’estudi fora del país. Un temps enrere va tornar al Principat i s’hi va quedar. Des del mes d’octubre s’encarrega de les xarxes de GosSOS, i forma part de la junta des d’aquest maig. Ha coordinat, a més, l’adhesió de l’associació a la iniciativa Dotzexdotze.

Lisa Cruz
Lisa Cruz

La gossera viu actualment un moment crític. La ràtio d’animals que pot tenir està al límit, i qualsevol ajuda que es pugui oferir és benvinguda. Per aquest motiu, aquest mes de juliol serà la iniciativa que encapçali el moviment ‘Dotzexdotze’, fomentat per l’entitat Andtropia. D’aquesta manera, es busca ajudar en diversos àmbits a GosSOS, entre ells, l’econòmic.

Com s’ha donat aquesta col·laboració?

Ens va ajudar a portar el SMS social d’Andorra Telecom, que ens ha vingut molt bé, hem arribat gairebé als 3.000 euros recaptats. I quan ens va presentar la iniciativa ‘Dotzexdotze’ ens va semblar idoni per a nosaltres, perquè en aquest moment necessitem recursos suplementaris, i així podem arribar.

Quin és l’objectiu?

Més que res, donar visibilitat a la gossera i tot el treball que s’hi fa i tots els gossos que tenim allà, per fomentar l’adopció. També recaptar una mica, aconseguir donacions.

Ara mateix quina és la situació a la gossera? Tinc entès que és complicada...

Actualment em sembla que hem arribat a 38 gossos de 42 que podem tenir. Estem en unes xifres bastant altes i ens està preocupant una mica quedar-nos sense lloc. Ara estem contents perquè acaba de sortir el concurs públic per renovar-la completament, i això ens ajudarà a tenir un espai més adaptat a les necessitats. Però les dades d’ara són molt, molt elevades, crec que mai ho havien sigut tant.


Marta Alberch presentant Dotzexdotze

Relacionat

Dotze ONG’s del país rebran ajuda durant un mes del pròxim any

Penseu que amb aquesta reforma podríeu ampliar la ràtio? És un dels objectius?

L’objectiu ideal seria que no calgués gossera. Però la veritat és que hi ha 10.000 gossos censats i en tenim 38 a les instal·lacions. La societat està bastant conscienciada i hi ha una repercussió baixa pel que fa als abandonaments. Però més que ampliar l’espai, el que volem és millorar. La infraestructura ja té els seus anys, i no està adaptada. Tenim gossos de molt gran mida, i necessiten més lloc. A més, la normativa dels nuclis zoològics estipula que algunes de les gàbies no són prou grans per als gossos. Hauríem de sacrificar una gàbia per fer-ne dos i complir amb la normativa.

I a nivell econòmic, com està la gossera?

Està deficitària. Hem fet assemblea general fa uns mesos i clarament és deficitària. La part que rebem de Govern ens ajuda moltíssim, però no és suficient per cobrir les despeses que tenim, perquè cal veterinari, intervencions, i això és un cost addicional que hem de trobar donacions o recursos suplementaris per cobrir-los. Per això la iniciativa de la Marta ens ajudarà molt.


Una imatge de la gossera.

Relacionat

Preocupació a la gossera per l’augment d’abandonaments els darrers mesos

Aleshores, formar part de ‘Dotzexdotze’ té una doble finalitat, tenir ajuda econòmica i potenciar les adopcions.

Exacte, sobretot les adopcions perquè molta gent no sap ni on està ubicada la gossera, tampoc arriba cap transport públic, i això ens limita molt.

Ara, de cara a l’estiu, els abandonaments sempre tendeixen a augmentar...

La tinença responsable la tenim molt present i l’estem treballant en diverses campanyes. Volem potenciar molt el que significa tenir una mascota a casa, la responsabilitat que representa per nosaltres és molt important transmetre-ho a la població en general.

Comentaris

Trending