L’edifici de Catsa es podria convertir en un centre d’activitats culturals

Hi ha converses amb la propietat per donar una nova vida a l’edifici de les Arades de Sant Julià de Lòria, però el preu dificulta l’operació

Comentaris

Façana de l'edifici de Catsa.
Façana de l'edifici de Catsa. ARXIU

L’edifici de Catsa, a la zona de les Arades, a la part nord de la població de Sant Julià de Lòria, tancat des de fa temps s’ha tornat a obrir per rebre visites ja que hi ha converses per convertir-lo en un centre d’activitats culturals. El preu dificultat l’operació.

La propietat no vol llogar. Vol vendre. I el preu, segons fonts coneixedores de l’operació, estaria al voltant dels quatre milions d’euros. No és el primer projecte que intenta instal·lar-se a l’antiga fàbrica de tabac. Hi ha el de la galeria de tir que no va prosperar perquè a banda de l’import de la compra, caldria fer un important desemborsament per afrontar les reformes estructurals que calen fer a l’edifici.

Un altre intent va ser durant el mandat comunal (2011-2015) a Sant Julià de Lòria quan l’aleshores conseller de comú, Carles Àlvarez Marfany va avaluar la possibilitat de traslladar activitats  comunals de joventut i altres actes a l’antiga Catsa i revitalitzar, d’aquesta manera, la zona. Ara, el que va ser també ministre de Salut, també participa en els nous contactes per donar una nova vida a l’edifici de les Arades.

Després de ser fábrica de tabac va ser la seu de la cooperativa Sabors i Aromes. La societat es va crear l’any 2011 per promocionar la trumfa feta a Andorra. Va intentar diversificar el producte amb producció hortícola i les plantes medicinals però va fer fallida l'any 2016.

Comentaris

Trending