La tradició ramadera es manté ben viva

(AMB VÍDEO) La cabana de bovins i equins de la parròquia ordinenca es manté estable on el relleu generacional està garantit segons ha assegurat el conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat, Eduard Betriu, en la benedicció del bestiar

La tradició ramadera es manté ben viva

Ordino ha celebrat la benedicció del bestiar posant de manifest que la tradició es manté ben viva. Tal com pertoca i tot coincidint amb el canvi de guardes a la vall de Rialb, els ramaders han esmorzat plegats, tot seguit han pujat fins a la font freda on han fet un tast de la llonganissa, la xocolata i el ricard. A la una del migdia ha tingut lloc l'acte central de la jornada on s'han beneït 140 vaques i 70 eugues, i finalment tots els ramaders juntament amb les autoritats han compartit un dinar popular. 

Tant el cap de Govern, Xavier Espot, com el conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat d'Ordino, Eduard Betriu, han remarcat la bona salut que presenten el futur de les explotacions ramaderes de la parròquia ordinenca, amb els joves interessats a seguir amb el negoci ramader, remarcant la implicació i el suport de les institucions. 

Durant un mes el ramat pasturarà per la vall del Rialb, i acabarà la temporada d'estiu al Parc Natural de Sorteny amb una gran qualitat de les pastures gràcies a les pluges de finals de maig i principis de juny tal com ha apuntat el conseller Betriu. 

Comentaris (1)

Trending