De Saragossa al sud de França en ruc, carro i passant per Andorra

Un home aragonès de 59 anys fa quatre setmanes que diu que va sortir de casa per portar, caminant, l’animal i el carruatge a un familiar atès que no se’n pot fer càrrec

El carruatge amb el ruc i el gos que juntament amb el propietari formen part del 'comboi'.
El carruatge amb el ruc i el gos que juntament amb el propietari formen part del 'comboi'.

Els operaris de les obres que s’estan fent a l’avinguda d’Enclar de Santa Coloma encara es freguen ara els ulls per comprovar que és cert allò que han vist aquest matí. Un home conduint un ruc i el seu respectiu carruatge en direcció al centre de la capital. De fet, la sorpresa ja la van tenir els policies que estaven a la frontera aquest dilluns a la tarda quan van veure el ramader accedir al país.

En principi, i no hi ha res que digui el contrari, es tracta d’un home aragonès de 59 anys que aniria de la rodalia de Saragossa fins a una població del sud de França on hi viu un familiar. L’home fa el trajecte a peu i segons que explica la seva voluntat és deixar en terres franceses l’animal i el remolc perquè les seves actuals circumstàncies econòmiques no li permeten mantenir  el ruc.

El carro avisa que el vehicle és lentíssim.
El carro avisa que el vehicle és lentíssim.
 

El viatge el fa a peu i amb molta paciència. De fet, i després de travessar la frontera hispanoandorrano al tomb de les set de la tarda, el propietari de l’animal (i també del gos que els acompanya) no té excessiva pressa en travessar el Principat. Pensa fer estada al país -no ha transcendit on- entre quatre i cinc dies. Anirà avançant tot continuant amb el trajecte que té traçat.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending