Una protectora de gossos de Sant Julià denuncia “la deixadesa” amb què actua Agricultura

(AMB VÍDEO) Nami lamenta que en no pocs casos el departament governamental és “ineficient en la tasca de control i seguiment” d’alguns nuclis zoològics els titulars dels quals han estat reiteradament denunciats i fins i tot tenen causes judicials obertes

La gossa alletant els cadells.
La gossa alletant els cadells.

La protectora de gossos de Sant Julià Nami denuncia “la deixadesa” amb la qual el departament d’Agricultura, davant de segons quins casos, actua. L’entitat, que aquest dimarts té intenció de posar en coneixement de l’administració, un nou element que a parer seu vulnera el benestar animal, lamenta que en no pocs casos Agricultura és “ineficient en la tasca de control i seguiment” d’alguns nuclis zoològics els titulars dels quals han estat reiteradament denunciats i fins i tot tenen causes judicials obertes.

Nami ha constatat els darrers dies el mal estat en què es troba una gossa acabada de parir -amb almenys sis cadells- en unes instal·lacions lauredianes que ja han estat reiteradament denunciades per la situació que presenten. De fet, en una comunicació a l’Altaveu, recorden que arran d’una denúncia seva del passat mes de febrer “el responsable d’aquest nucli zoològic es troba en procés judicial per indicis de maltractament animal”. A les altres queixes, avui s’hi afegirà la de la gossa lactant.

Segons la protectora laurediana de gossos, “pensem que hi ha una manca d’interès en la protecció d'aquest animals a vistes de les condicions en les que es troben encara a dia d'avui, sobretot per aquesta gosseta lactant amb mínim sis cadells al seu càrrec i unes condicions de vida indignants i lamentables”. Nami indica no entendre “perquè no s'han pres mesures estrictes i a favor del benestar animal, com per exemple la retirada de la custòdia del suposat responsable d'aquests gossos. Queda clar que no els hi importa si viuen, o malviuen o moren”.

A l’entitat animalista li sorprèn “la deixadesa” que hi ha respecte “els gossos guardats per a activitats cinegètiques” i es demana “fins on hem d'arribar per que això pari”. Afegeixen que com a associació protectora “estem molt limitades a l’hora d'actuar per salvar vides, no se'ns dona peu a poder fer més que aquesta denúncia. I això ens preocupa a uns nivells altíssims: ràbia, impotència, tristor…” I lamenten no tenir accés a cap retorn d’informació una vegada han formalitzat la denúncia.

“És increïble que el Govern destini diners a campanyes de centenars de milers d'euros per ‘sensibilitzar’ la població sobre la tinença responsable d'animals quan son els primers irresponsables en l’assumpte, i no es dediquin a vetllar, de veritat, pel benestar animal”, manté la protectora, que exigeix que es faci un seguiment i control de l’esmentat nucli zoològic alhora que es demana “què n’ha sigut dels dos gossos en condicions deplorables que es trobaven en aquest mateix espai fa tres mesos, perquè fa temps que ja no hi són.”

Comentaris (9)

Trending