Govern prohibeix l'ús del glifosat en els cultius

L'herbicida, autoritzat per la Unió Europea fins a l'any 2022, pot afectar la salut i la biodiversitat del territori

Comentaris

Calvó i Casals, durant la roda de premsa d'aquest divendres.
Calvó i Casals, durant la roda de premsa d'aquest divendres.

El ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat ha prohibit l'ús de productes fitosanitaris, com el glifosat, que poden afectar la salut i la biodiversitat del territori. La ministra, Sílvia Calvó, i el director del departament d'Agricultura, Josep Maria Casals, han presentat aquest divendres la modificació del reglament.

El text prohibeix la importació, comercialització i la tinença d'herbicides com el glifosat i de l'insecticida neonicotidoides. La voluntat del Govern es que s'utilitzin productes més sostenibles. Des de fa dècades, diverses organitzacions ecologistes i científics estant denunciant els potencials efectes nocius del glifosat per a la salut humana. Tot i això, els països de la Unió Europea es van decantar per renovar la llicència del polèmic herbicida, durant un període de cinc anys fins al 2022.

S'ha actualitzat també el llistat de productes prohibits afegint-hi 90 noves substàncies. Aquest reglament, segons ha explicat Casals, suposa un "reforç" de les mesures preventives i prohibeix certes importacions com per exemple la de patates de sembra que no provinguin de la Unió Europea o de Suïssa o la de vegetals que no estiguin acompanyats d'una certificació. Això fa, com ha subratllat Calvó que Andorra es converteixi en un dels països més capdavanters en la regulació d'aquestes substàncies

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending