Govern manté l’aposta pel conreu de cannàbis però admet que encara estan en la fase d'anàlisi

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal mantindrà una nova reunió amb l'Associació de Pagesos i Ramaders per continuar avançant

La benedicció de Setúria ha comptat amb la presència de polítics i ramaders.
La benedicció de Setúria ha comptat amb la presència de polítics i ramaders. ESTER PONS

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal ha afirmat que el Govern manté la voluntat de tirar endavant el projecte del conreu de cannàbis per a usos medicinals tot i admetre que encara està una mica en la fase embrionària i d'anàlisi.

Guillem Casal ha indicat que s'ha reunit amb el president de l'associació de pagesos i ramaders i que hi haurà una nova trobada a les properes setmanes per tenir informació de primera mà dels estudis que ells han ecomanat i poder-la analitzar juntament amb els estudis que ha efectuat el Govern i que es van treballar durant la passada legislatura. "Cal analitzar bé la situació. Ja figurava en el nostre programa electoral però ara estem en un moment d'anàlisi", ha comentat el titular de Medi Ambient. L'objectiu és poder posar en comú i "quadrar" els interessos i voluntats dels diferents sectors implicats en aquest nou projecte del sector primari.

Els pagesos, per la seva part, consideren que el cànnabis és l'únic cultiu que pot ser viable econòmicament a Andorra i que pot ser un complement al tabac actualment i que pot acabar substituint el monocultiu més endavant. El ministre ha fet aquestes apreciacions durant la benedicció de bestiar a Setúria. 

CABANA ESTABLE

El conseller de Medi Ambient del comú de la Massana, Sergi Gueimonde, ha destacat durant l’acte  que la cabana ramadera de la parròquia “es manté estable”. Al conjunt de la Massana hi ha un total de 370 caps de bestiarHi ha mig miler d’ovelles pasturant a cotes altes, ha explicat el conseller, que ha agraït “l’esforç” dels ramaders per mantenir l’entorn natural en una bona situació.

Gueimonde ha assegurat que el comú de la Massana “aposta per aquest sector” i per pràctiques ramaderes que ajuden a mantenir net el sotabosc d’una forma més econòmica que si s’hagués de fer d’una altra manera. Alhora, també ha recordat el responsable comunal de Medi Ambient i Agricultura que la corporació ha acordat recentment un pla de subvencions per a pràctiques ramaderes per donar suport al col·lectiu.

Finalment, Gueimonde ha celebrat que “aquestes pluges han afavorit les pastures” i Setúria presenta “un verd que feia temps que no es veia”. En tot cas, el conseller ha fet vos perquè hi hagi una meteorologia mixta i “vagi plovent i vagi fent sol” i les pastures puguin créixer.

La benedicció del bestiar també ha servir per fer un homenatge a la vaquera de la parròquia, la Rosa, pels seus 40 anys de servei als ramaders.

Comentaris (5)

Trending