El Govern donarà ajuts per impulsar la producció ecològica

S’atorgaran en dues línies, directa i indirecta, per fomentar el procés de transformació del sector agrari cap a aquesta línia

El director del departament d'Agricultura, Josep Casals
El director del departament d'Agricultura, Josep Casals

El Govern ha aprovat un nou Reglament que facilitarà la dotació d’ajuts per al foment de la producció ecològica per a ramaders i empreses del sector agrari i alimentari. Es dividiran en dues línies, la directa i la indirecta, per tal de poder donar també impuls a la transició i el procés de conversió cap a aquesta tipologia de producció, de proximitat i qualitat.

El director del departament d’Agricultura, Josep Casals, ha explicat que aquest nou Reglament ajudarà a concretar els mecanismes amb els quals s’atorgaran aquests ajuts, així com “determinar quines seran les condicions d’accés i qui es pot beneficiar”. Les subvencions estaran destinades als titulars de les explotacions agràries i de les empreses que produeixen, transformen i comercialitzen els productes. “Volem que el cost inicial no sigui una barrera per als més petits”, ha afirmat Casals.

D’aquesta manera, els ajuts directes estan destinats, de manera exclusiva, al sector ramader i agrari que tinguin cultius o facin activitat destinada a generar productes ecològics. Casals ha explicat que hi haurà dos subtipus. El primer d’ells serà per a acompanyar a aquells que estiguin en procés de transformació i que encara no comptin amb la certificació ecològica, i se’ls atorgaran 3.000 euros per hectàrea i any. D’altra banda, per al manteniment de la producció d’aquells que ja estan reconeguts, seran 2.000 euros per hectàrea i any.

Pel que fa als ajuts indirectes, seran per al sector primari, com puguin ser els titulars d’empreses que es dediquen a la transformació de productes agraris alimentaris ecològics. En aquest cas, es tracta d’una subvenció destinada a les feines d’inspecció, control i certificació a la conversió i al manteniment.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending