La col·laboració agrícola entre Andorra i l'Arieja s'oficialitzarà amb un conveni

El text tindrà com a objecte materialitzar l’acompanyament i suport de la Chambre d’Agriculture de l’Ariège amb la voluntat de sostenir el sector ramader

Comentaris

Edifici de la Chambre d'Agriculture  d'Ariège.
Edifici de la Chambre d'Agriculture d'Ariège. ARXIU

El departament d'Agricultura de Govern i la Chambre d’Agriculture de l’Ariège oficialitzaran per mitjà d'un conveni la col·laboració que ja mantenen en diversos àmbits com el ramader o la participaciò de productors occitans en fires a l Principat, o d'andorrans en les poblacions més pròximes d'Occitània com poden ser Foix o Pamiers. 

El Govern ha aprovat aquest dimecres la signatura del Conveni de col·laboració entre el departament d’Agricultura i la Chambre d’Agriculture de l’Ariège amb la voluntat de reforçar els lligams existents entre ambdues institucions.

El text té com a objecte materialitzar l’acompanyament i suport de la Chambre d’Agriculture de l’Ariège amb la voluntat de sostenir el sector ramader i en particular el sector ramader de boví de carn andorrà, davant els reptes futurs com ara l’adaptació a la lluita contra el canvi climàtic, la millora dels canals de valorització i comercialització dels seus productes, així com el relleu generacional de les explotacions ramaderes.

El conveni preveu el desenvolupament en dos fases. La primera orientada a la creació d’un observatori del sector ramader boví a partir de la recol·lecció de tot un seguit de dades socials, econòmiques i tècniques. En base a aquestes dades, i en segon terme i en diàleg i treball compartit amb els propis ramaders i tots aquells altres actors andorrans implicats, es desenvoluparà un programa d’actuacions concretes enfocades a assegurar la continuïtat i perennitat del sector.

L’entesa entre ambdues parts s’estableix per a una durada de com a màxim dos anys, tot preveient-se la possibilitat de que es pugui establir a la seva finalització, un nou conveni de col·laboració per a l’acompanyament de la Chambre d’Agriculture de l’Ariège a la implementació i posta en pràctica d’aquest programa d’actuacions.

L’acció s’emmarca plenament en les actuacions que està desenvolupant el ministeri per impulsar i potenciar el desenvolupament sostenible i l’economia circular, tot emmarcant-se també en les línies de treball previstes en el marc del diàleg de cooperació establert entre la regió d’Occitània i Andorra.

Comentaris (1)

Trending