L’ampliació de la gossera costarà 450.000 euros i augmentarà la capacitat fins a 60 gossos

S’instal·larà un nou mòdul amb 34 cubicles, dos dels quals dobles, per millorar el confort dels animals i els treballadors amb l’objectiu que estigui operatiu a finals d'any o a principis del vinent

Sílvia Calvó explicant l'ampliació de la gossera
Sílvia Calvó explicant l'ampliació de la gossera

Les instal·lacions de la gossera situada a la Borda Vidal s’ampliaran amb nous cubicles fins arribar a una capacitat màxima per a 60 animals, que permetrà millorar el confort dels animals. El Ministeri de Medi Ambient ha treballat amb l’associació GoSOS i el projecte constructiu ja està enllestit perquè el proper Govern el pugui licitar abans de l’estiu amb l’objectiu que a finals d’aquest any o a principis del vinent ja estigui en funcionament. El cost serà d’uns 450.000 euros.

Es crearà un mòdul nou just al costat de les instal·lacions actuals on està ubicada l’estació meteorològica. Contindrà 34 cubicles, dels quals dos són dobles, i això permetrà millorar la capacitat per acollir fins a 60 gossos, és a dir un 30% més. La ministra d’Agricultura i Medi Ambient en funcions, Sílvia Calvó, ha explicat que es mantindrà una part de les estances actuals (24 espais) i la resta s’enderrocaran per deixar un espai d’esbarjo. “Millora el confort dels animals i les tasques dels treballadors i voluntaris”, ha subratllat. El projecte constructiu ja està enllestit i el proper Govern ja el podria licitar abans de l’estiu perquè l’ampliació pugui ser una realitat a finals d’aquest 2023 o a principis del 2024. La partida pressupostària que s’inclou als comptes per a l’actual exercici és de 450.000 euros.

El terreny que acollirà l'ampliació de la gossera
El terreny que acollirà l'ampliació de la gossera

Calvó pensa que les obres es podran fer d’una manera ràpida perquè el mòdul es de fàcil instal·lació. Conté els boxes, patis interiors i un passadís. En aquest sentit, el director del departament d’Agricultura, Josep Casals, ha exposat que s’han emmirallat amb la gossera de Saragossa que “és la que hem vist que hi havia noves tecnologies adaptades que puguin facilitar el confort dels animals i al taulat hi haurà plaques translúcides que afavoreixin el cicle natural dels animals”.

PREOCUPACIÓ PER L’ABANDONAMENT DE GOSSOS

L’associació GoSOS és la que gestiona la gossera i actualment hi ha 32 animals a les instal·lacions i 10 que estan en famílies d’acollida. La seva presidenta, Audrey Montel, ha expressat la seva preocupació per la xifra actual. “Hi ha molts motius que provoquen l’abandonament d’un gos, entre els quals hi ha el comportament de l’animal que acaba fent destrosses als habitatges o molts propietaris de pisos de lloguer que no accepten mascotes”, ha expressat.

Finalment, Sílvia Calvó també ha parlat que estan treballant amb Laika per fer millores i ampliar la zona d’esbarjo de la gatera. I també s’han instal·lat càmeres de videovigilància davant l’augment d’abandons.

Comentaris (4)

Trending