Agricultura assegura que els gossos-que-sent-tot-Escaldes estan degudament atesos

El ministeri ha donat uns dies de termini al propietari dels animals perquè reformi el tancat que hi ha tocar de la borda del Vicari, atès que la construcció sí que no respecta la normativa actual

El tancat que no compleix la normativa, a la dreta.
El tancat que no compleix la normativa, a la dreta.

El ministeri d’Agricultura assegura que sí que està fent el seguiment dels gossos que hi ha en un tancat a la zona de l’Obac d’Escaldes, a tocar d’una construcció coneguda com la borda del Vicari. El departament assegura que el benestar animal dels cans està garantit i que el que no compleix la normativa actual és el tancat en el qual la propietat els té. Per això s’ha donat un termini de marge perquè es reformi la cabana.

Segons fonts del departament governamental, contradient la versió donada per veïns i membres de col·lectius animalistes, els gossos, una desena, estan degudament atesos. Mengen, beuen i surten diàriament a passejar. Alhora, estan vacunats i tenen un veterinari de referència. Des del punt de vista del benestar animal, està tot correcte excepte la instal·lació en la qual estan tancats, que és feta “de material de rebuig” contravenint la normativa de nuclis zoològics.

El tancat, a tocar la denominada Borda del Vicari.

Relacionat

Els gossos que sent tot Escaldes sense veure’ls

El tancat respecta les distàncies en relació als nuclis habitats. No obstant això, el ministeri és conscient que els animals borden i que els crits se senten des de molts punts d’Escaldes. Una possibilitat és que els cans responguin al pas d’animals salvatges que corren per la zona. En tot cas, s’hauria demanat al propietari dels animals que aprofitant que ha de refer el tancat, que hi posi alguns elements que permetin atenuar els crits dels gossos.

Segons les fonts del departament governamental consultades, ja s’han fet algunes inspeccions per comprovar l’estat dels animals i properament n’hi ha d’haver alguna altra per comprovar l’avenç de la remodelació de la instal·lació on fan vida els animals. La reforma del tancat té un termini per dur-se a terme però Agricultura es vol assegurar que això es complirà davant la polèmica sorgida amb molts veïns que fins i tot a la llunyania senten els brams.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending