Voluntaris de la gossera consideren que la investigació de la mort de dues gosses s’ha tancat en fals

Lamenten que les autoritats només apareguin en els moments complicats per fer actes de cara a la galeria però sense aportar solucions reals als problemes

-
-
La conclusió final que les dues gosses ingressada a la canera pública que fa uns mesos van morir van fer-ho per una malaltia de naturalesa hepàtica no convenç ni poc ni gens els voluntaris que acudeixen tot sovint a les instal·lacions que hi ha a tocar de la frontera amb l’objectiu de treure a passejar els animals. Els voluntaris consideren que la investigació s’ha tancat en fals i que el que no es vol, i menys ara en un procés d’externalització de l’equipament, embrutar la imatge del servei.

De fet, segons que han assegurat diversos dels consultats, la visita de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, a les instal·lacions de la gossera acompanyada d’altres responsables del departament que té al seu càrrec l’equipament responia més “a un rentat de cara” que a cap altra cosa. En aquest sentit, les fonts consultades han remarcat que cap responsable ni de Laika ni de Bomosa no van badar boca durant l’acte.

Les dues entitats viuen en gran mesura dels suports públics i, des d’aquest punt de vista i almenys formalment, estarien ‘collades’, segons les fonts, que lamenten la deixadesa amb que es tracten els animals en moltes ocasions per molt que els responsables ministerials que van acudir a la gossera van elogiar l’actuació de l’administració. Les fonts consultades, properes a entitats animalistes i, sobretot a voluntaris, han recordat que hi ha coses que s’estan fent bé, però que hi ha multitud de deficiències, com les relatives al seguiment de l’estat de salut dels gossos i per això creuen que s’ha preferit tancar en fals la investigació. 

Comentaris

Trending