Vives fa una crida a mantenir les esglésies obertes

L'arquebisbe i Copríncep envia una carta als preveres i diaques d'Urgell demanant que no es deixin endur per la por al coronaviru

-
-

L'arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra, Joan Enric Vives, ha enviat una carta a tots els preveres i diaques d'Urgell demanant que "no ens deixem endur per la por o pels comportaments col·lectius desproporcionats" davant la crisi del coronavirus. En l'escrit reclama que "hem de mantenir obertes les esglésies" i "ajudar a pregar i ser propers als qui sofreixen i passen per l'angoixa de la malaltia".

Vives recomana que "cada prevere i cada diaca sigui responsable en temes com treure l'aigua beneïda, donar-se o no la pau, rebre la comunió, mantenir o no les reunions prefixades o habituals, visites i activitats diverses".

L'arquebisbe afegeix que "ja sereu responsables i trobareu el criteri adequat", i demana als sacerdots que incrementin "la intercessió pels malalts infectats i els seus familiars, per les persones aïllades o properes; pels investigadors i personal sanitari, per aquells que de manera tan generosa i de vegades heroica, tenen cura dels malalts i els donen suport".

També demana als sacerdots que atenguin els malalts, ancians i famílies, "així com les persones més angoixades". Finalment,recomana que la població tingui cura de no caure malalta, "extremant les precaucions adequades, ja que les comunitats i els nostres pobles ens necessiten", i assegura que estarà "atent a l'evolució d'aquesta infecció vírica ia les disposicions que ens puguin fer arribar, esperant que Déu ens alliberi aviat".

 

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.