Vives fa una crida a mantenir les esglésies obertes

L'arquebisbe i Copríncep envia una carta als preveres i diaques d'Urgell demanant que no es deixin endur per la por al coronaviru

-
-

L'arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra, Joan Enric Vives, ha enviat una carta a tots els preveres i diaques d'Urgell demanant que "no ens deixem endur per la por o pels comportaments col·lectius desproporcionats" davant la crisi del coronavirus. En l'escrit reclama que "hem de mantenir obertes les esglésies" i "ajudar a pregar i ser propers als qui sofreixen i passen per l'angoixa de la malaltia".

Vives recomana que "cada prevere i cada diaca sigui responsable en temes com treure l'aigua beneïda, donar-se o no la pau, rebre la comunió, mantenir o no les reunions prefixades o habituals, visites i activitats diverses".

L'arquebisbe afegeix que "ja sereu responsables i trobareu el criteri adequat", i demana als sacerdots que incrementin "la intercessió pels malalts infectats i els seus familiars, per les persones aïllades o properes; pels investigadors i personal sanitari, per aquells que de manera tan generosa i de vegades heroica, tenen cura dels malalts i els donen suport".

També demana als sacerdots que atenguin els malalts, ancians i famílies, "així com les persones més angoixades". Finalment,recomana que la població tingui cura de no caure malalta, "extremant les precaucions adequades, ja que les comunitats i els nostres pobles ens necessiten", i assegura que estarà "atent a l'evolució d'aquesta infecció vírica ia les disposicions que ens puguin fer arribar, esperant que Déu ens alliberi aviat".

 

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending