Velles Cases Andorranes preveu treure l’1 de desembre del solar on ha estat anys ‘abandonat’ el vell Dodge Fargo

La implicació de diversos voluntaris i la col·laboració d’Ski Andorra i el comú de Sant Julià permeten fer entrar la iniciativa en la recta final de la recuperació d’un vehicle emblemàtic

Membres de la corporació laurediana (el conseller Joan Visa a l'esquerra) van visitar fa pocs dies el vehicle.
Membres de la corporació laurediana (el conseller Joan Visa a l'esquerra) van visitar fa pocs dies el vehicle.
Velles Cases Andorranes ha marcat l’1 de desembre al calendari com un dia rellevant, molt rellevant. Es preveu que aquell dia, un dissabte, es pugui treure del solar tapiat on ha estat mig colgat durant anys el vell Dodge Fargo que durant molt temps, a mitjan del segle passat, va servir per portar els primers turistes de neu que venien al Principat, en l’inici del turisme de masses.

El president de l’entitat i un dels grans impulsors de la iniciativa, Claude Benet, va informant dels passos que es donen en la recuperació de l’emblemàtic vehicle. I celebra que una colla de voluntaris, d’aficionats, d’amants dels automòbils i de la història i el passat, s’hagin implicat en un projecte que, almenys per ara, el Govern d’Andorra, que impulsa un nou edifici per al Museu de l’Automòbil per al qual pretén injectar onze milions d’euros, està menystenint. Ni cas al projecte.

D’una manera o altra, Ski Andorra i el comú de Sant Julià -el solar on està ‘enterrat’ el vell Fargo és a la carretera de la Fontaneda- participaran o col·laboraran en la iniciativa. Diversos membres de la corporació laurediana, com el conseller de Serveis Públics, Joan Visa, i el responsable de Cultura, Josep Roig, fa pocs dies que van visitar el vehicle a l’espai on fa anys que l’acull. Allí es va poder comprovar, per exemple, que els pneumàtics del que va ser una mena d’autobús encara s’inflen.

Observant el motor del vell Dodge Fargo. | VELLES CASES ANDORRANES

 

Després de diverses gestions en molts fronts, Benet ha explicat a través del seu perfil de Facebook que “ja estem en la fase final de recuperació”. I que, a més a més, “costarà ben pocs diners, un parell de milers d’euros, poc més”. L’autocar, d’origen americà, està datat al 1946, se’l va anar a cercar a París aquell any i durant unes quantes temporades va recollir esquiadors i visitants a la Tor de Querol o a Acs per dur-los cap al Principat, en l’inici del turisme de neu. I també termal. 

Posteriorment, el vell autocar va fer altres funcions. Acabant com una mena de magatzem de llenya. Ara no només se’l pretén treure del lloc on ha estat tancat durant anys, dècades. També se’l vol rehabilitar. Poder-lo fer funcionar amb normalitat ja seran figues d’un altre paner.

 

Comentaris (2)

Trending