Veïns de Santa Coloma denuncien les ‘festes nocturnes’ de cap de setmana al vial del Pobladó

Demanen tant al comú com a la policia que actuï per garantir la convivència ciutadana atès que especialment les matinades de diumenge esdevenen d’insomni pel soroll desmesurat

Una imatge del vial del Pobladó aquesta passada matinada.
Una imatge del vial del Pobladó aquesta passada matinada.
Els veïns de Santa Coloma estan farts de no poder dormir, o de poder-ho fer molt poc, les nits de cap de setmana, especialment les matinades de diumenge. Denuncien que el vial del Pobladó es converteix, més aquest hivern de temperatures no massa baixes, en una mena d’acampament juvenil amb cotxes estacionats amb portes obertes i música a un volum molt elevat.

La situació fa molt temps que dura. De fet, no és pas la primera vegada que denuncien públicament la situació. Però ara, afirmen, fa uns quants caps de setmana que els aldarulls s’encadenen i que no hi ha manera d’aconseguir una actuació de les administracions per tal de garantir la pacífica convivència ciutadana. Les fonts veïnals consultades no estan en contra que aquell qui ho vulgui es pugui distreure, gaudir de l’oci nocturn, però exigeixen que aquest se circumscrigui a l’interior del local que hi ha a la zona, i en relació amb el qual es produiria la concentració de joves a l’exterior.

Els veïns reclamen que o bé el comú o bé la policia duguin a terme les actuacions corresponents. De fet, asseguren que és habitual que la matinada de diumenge algun o altre ciutadà colomenc acabi contactant amb el cos d’ordre per reclamar la seva presència a la zona i que la resposta sol ser sempre la mateixa: que quan tinguin alguna patrulla disponible ja faran un tomb de control i vigilància. La sensació veïnal, però, és que “no els sembla cosa seva; com si passessin”. El cert, però, és que la policia ha intervingut en nombroses ocasions a la zona. Però sempre quan la situació va més enllà de l’estricte soroll.

El que denuncien els veïns és que la filera de cotxes estacionats tinguin normalment les portes obertes i els vehicles tinguin donat el contacte durant bones estones per poder gaudir de la música a un nivell de decibels superior al que creuen que seria permissible en aquelles hores o de tant en tant hi hagi ‘batalles de clàxon’. Si la situació s’agreuja amb accions de ‘botellón’ o petites batusses posteriorment, les molèsties encara són pitjor.

Comentaris (7)

Trending