Veïns d’Andorra la Vella es queixen de la brutícia que afecta algunes zones de la parròquia

Lamenten que fora de l’avinguda Meritxell, els contenidors bruts o els excrements dels animals poden perdurar durant dies enmig dels carrers

Voravia de Terravella bruta d'excrements de gos.
Voravia de Terravella bruta d'excrements de gos.
Veïns de diverses zones de la parròquia d’Andorra la Vella que queden lleugerament allunyats de les principals artèries comercials de la ciutat, i especialment de l’avinguda Meritxell i entorns, han coincidit a queixar-se les darreres hores de la brutícia que s’acumula en aquests punts ‘perifèrics’ sense que els serveis comunals hi prestin cap mena d’atenció durant dies. Excrements de gossos o contenidors bruts i instal·lats de qualsevol manera són alguns dels exemples que citen.

El malestar es fa sentir tant a través de les xarxes socials com, també, via comunicacions directes, per exemple, amb l’Altaveu. Els veïns molestos es queixen dels moltíssims esforços que es fan vers l’avinguda Meritxell -recorden que el paviment triat en el marc de la reforma i embelliment de què va ser objecte és extremadament brut i cal dedicar-hi molta atenció per fer-lo net- i de l’abandó que sofreixen altres indrets de la parròquia.

Alguns dels comunicats han explicat que “hi ha carrers on les caques del gossos adornen la via durant dies sense que hi passi cap equip de neteja. Contenidors enmig del carrer que fan fàstic. I ja no parlem de quan comença a nevar i tots els esforços s'adrecen als mateixos carrers. Crec que si tots vivim i paguem impostos a un lloc, el comú té la responsabilitat de garantir la neteja a tots els carrers”.

Un dels casos concrets que algun dels veïns ha fet públic és el d’una voravia de Terravella. Més enllà de lamentar l’actitud dels propietaris d’alguns gossos, es queixen després que hi ha carrers d’aquella zona que porten pràcticament una setmana sense veure-hi passar cap equip d’higiene comunal. I això fa que els excrements s’acumulin. En canvi, diuen, funcionaris de circulació sí que passen a controlar que es respectin les hores d’estacionament i l’ús correcte dels parquímetres. 

En aquest sentit, recorden que només que es fes per exemple un control dels propietaris dels gossos i el fet que retirin la brutícia que generen les mascotes i imposin les corresponents sancions ja suposaria una major aportació (o ingrés) probablement que el que es pot acabar tenint pel fet de no posar degudament els tiquets d’aparcament.

 

Comentaris (7)

Trending