Vall Banc fulmina el director de finances i riscos i el de serveis centrals

Cándido Romero (esquerra) i Josep Antoni Juste.
Cándido Romero (esquerra) i Josep Antoni Juste.
Vall Banc ha fulminat d’un sol cop dos dels seus directius per suposada falta d’implicació en el projecte i discrepàncies en la línia a seguir. La sortida del director general de finances i riscos, Cándido Romero, i la del director de serveis centrals, Josep Antoni Juste, s’ha anunciat aquest mateix dimarts. L’acomiadament del primer, com a mínim, ja era un secret a veus en el sector bancari.

La marxa dels dos directius ha estat anunciada i justificada per les “discrepàncies amb el projecte”. No s’haurien donat més explicacions ni tampoc ha transcendit en quines condicions surten del projecte. És clar, però, que hi ha hauria hagut un xoc entre Romero i Juste i el nou màxim responsable executiu en el dia a dia, Gerard Albà. Just el fet que aquest assumís més poder producte de la marxa voluntària de Sergi Pallerola hauria pràcticament estat el detonador perquè finalment s’acabés despatxant els fins ara màxims responsables de riscos i de serveis centrals.

Juste, amb bons contactes a DA i el Govern, va ser recol·locat a Vall Banc procedent de BPA, on havia tingut responsabilitats en l’àrea de negoci i on havia arribat procedent d’Andbank. De la seva banda, Romero va arribar a l’entitat aixoplugada pel fons voltor americà JC Flowers ja quan aquest n’havia assumit el cent per cent del capital. D’origen espanyol i passaport luxemburguès, Romero va ser director de Finances i Gestió de Riscos de l'entitat alemanya de banca privada Hauck & Aufhäuser.

Fonts del sector finance andorrà no s’han mostrat sorpresos per les sortides de Romero i Juste, especialment menys encara per la del primer, però sí que no acaba d’encaixar l’argumentació donada. Vall Banc és vist a la plaça financera realment com una anomalia, sense una línia clara definida i més encarat a continuar generant beneficis a JC Flowers en forma de vendes de línies de negoci o fins i tot paquet accionarial que cap altra cosa.

Comentaris (4)

Trending