Vall Banc esdevé un mecenes de pilotes el dia que Land Art frena per falta de mecenes

Comentaris

Vall Banc esdevé un mecenes de pilotes el dia que Land Art frena per falta de mecenes
Vall Banc esdevé un mecenes de pilotes el dia que Land Art frena per falta de mecenes

Cara per al bàsquet. Creu per a l’art, per a la cultura. Mentre el programa de 3x3 de la Federació Andorrana de Bàsquet (FAB) podrà tirar endavant per l’aportació de Vall Banc, la segona edició de Land Art queda, per ara, suspesa sense data atès que no ha aconseguit tancar el pressupost necessari que havia de permetre dur a terme una mostra artística a cel obert més ambiciosa que la primera, realitzada el setembre de l’any passat.

Les xarxes socials han servit per anunciar la bona nova, en un cas, i la mala notícia, en l’altre. Han estat els comptes de Twitter de la FAB i el lloc oficial del Land Art impulsat pel dissenyador escaldenc Pere Moles els que ha dit la seva. En el cas del bàsquet, una fotografia on hi apareixen el president de la FAB, Manel Fernández, i el director tècnic de l’entitat, Jaume Tomàs, flanquejant el conseller delegat de Vall Banc, Christoph Lieber, presa a les pistes exteriors del Prat del Roure d’Escaldes, amb els tres protagonistes sostenint una clàssica pilota del 3x3 que ha servit per anunciar el patrocini.

Encara no fa un mes, la direcció tècnica de la FAB va explicar que s’aturava el projecte del 3x3 en el qual s’estaven esmerçant molts esforços a banda d’aconseguir bons resultats esportius. No era una suspensió definitiva. Sols un toc d’atenció que feia perillar la participació de l’any vinent als campionats del Món i d’Europa de la competició. També quedava en entredit, si no es trobava suport empresarial, l'organització del Preeuropeu, del qual havien signat un contracte amb la FIBA per tres anys. L’acord amb Vall Banc hauria de fer possible el desenvolupament de tot el programa.

Una qüestió similar li està passant -i caldrà està atents a veure si l’anunci de la suspensió ve seguida d’un patrocini posterior de qui s’escaigui- al projecte artístic parit i impulsat per Pere Moles. A través del compte de Twitter de Land Art, aquest dimarts s’hi deia: “S'ajorna la crida artística prevista per demà. La 2a edició de la Biennal Internacional Andorra Land Art es posposa per manca de pressupost.”

La primera mostra, que va recollir un nombrós èxit i va deixar per al record algunes creacions inoblidables com el ‘llençol’ estès a la tartera del Pic de Carroi, tenia la vocació de ser superada per la segona edició, que canviava de calendari. Per avançar-lo i ampliar-lo. La primera edició es va fer com a tancament de l’època estival, el setembre del 2015. Va ser un mes de mostra, aproximadament, i va tenir un cost de 220.000 euros.

La segona edició havia de costar més. I ser millor, per dir-ho d’alguna manera. O, almenys, Moles era més ambiciós. I Andorra Turisme, principal patrocinador, havia plantejat, de comú acord amb els patrocinadors, una mostra pre-estival de tres mesos de durada. Maig, juny i juliol. Si al calendari més llarg si afegia una ambició suplementària, quedava clar que el pressupost havia de superar, de molt, els 220.000 euros.

El suport institucional assegurat no donava per a tant. I els moviments fets per Moles i companyia en el sector privat no han reeixit hores d’ara. Tot pot ser que l’anunci de l’ajornament, com en el cas del bàsquet, sigui un revulsiu. Una crida que faci que algun mecenes afluixi la mosca. Obri l’aixeta. I permeti expandir l’art per diversos racons, urbans i naturals, del país.

Comentaris

Trending