Vall Banc busca personal... ¿per gestionar els problemes 'de sempre'?

Comentaris

Vall Banc busca personal. La recerca existeix perquè s’hauria tirat algun ham a treballadors d’altres entitats bancàries del país. I els llocs a cobrir, mitja dotzena, serien fonamentalment de gestor. Darrerament s’han produït tres baixes al banc pont, dos dels quals comercials i un tercer un tècnic informàtic. L’objectiu suposat de Vall Banc seria impulsar la captació de capital. L’altra intenció més encoberta seria injectar moral a una plantilla que no les té totes. Almenys, una part dels empleats mantenen un desànim força elevat, segons les fonts consultades. Especialment aquells que treballen en l’atenció al públic.

Perquè els problemes no desapareixen. Ans el contrari. No es descarten nous abandonaments o comiats. I no només a Vall Banc. L'AREB continua oferint baixes voluntàries acordades a gestors encausats judicialment i que formalment estan dins l'estructura de BPA. Les fonts consultades han assegurat que continuen les dificultats amb els corresponsals i que es manté la falta de dipositaris. Fins i tot per escrit, l’entitat hauria informat a clients seus que han fet consultes telemàtiques vist que viuen fora del país que fins al 15 de juny com a molt aviat no es podrà recuperar el producte BPA estalvi. I que caldrà veure, si llavors és possible, en quines condicions es podrà fer. Tres quarts del mateix passa amb els valors, que no es poden ni rescatar ni transferir a cap altra entitat i no està gens clar quan es podrà dur a terme l’operació.

Tot plegat, la dificultat amb els corresponsals i la manca de dipositaris, fa pensar, segons les fonts que les converses amb JC Flowers per tancar definitivament l’operació de compra-venda de Vall Banc és menys sòlida del que es vol donar a entendre. Fins i tot, segons les fonts, s’estarien donant alguns dels problemes que els assessors legals del fons americà ja van pronosticar que podien passar. Ara mateix, segons les fonts, no és gens clar que l’operació s’acabi culminant. Com a mínim, que s’acabi culminant en el format que inicialment s’havia dissenyat. Tampoc per les quantitats que s’havien establert.

També fonts properes a treballadors de BPA han lamentat que, per ara, no hagin percebut el que van meritar en el pla de jubilació. En principi estava previst que la setmana passada s'abonessin les quantitats liquidades. De moment, però, aquesta circumstància no s'ha donat. Com tampoc no s'ha donat que pugui operar-se amb targetes de crèdit. De fet, alguns dels clients que van acudir la setmana passada a les instal·lacions del nou banc ja van ser informats que no es podria operar amb 'diner de plàstic' fins d'aquí un parell o tres de setmanes.

Paral·lelament, segons que ha pogut confirmar l’Altaveu, haurien arribat a l’Agència de Protecció de Dades (APDA) algunes queixes de clients de Vall Banc transferits des de BPA perquè en el servei de correspondència de la banca virtual els haurien arribat correus que es refereixen a d’altres clients. Alhora, l’APDA tampoc no tindria degudament registrats -que no vol dir que no pugui estar en procés- els fitxers de tractament de dades del banc pont.

Comentaris

Trending