Vall Banc avança en les qüestions operatives i d'imatge corporativa

Comentaris

Vall Banc avança en les qüestions operatives i d\'imatge corporativa
Vall Banc avança en les qüestions operatives i d\'imatge corporativa

Vall Banc ja és (pràcticament) una realitat. En les antigues sucursals de Banca Privada d’Andorra (BPA) de la plaça Rebés d’Andorra la Vella i de l’avinguda de Sant Antoni de la Massana ja s’ha canviat la retolació. I hi ha aparegut la nova imatge corporativa del banc pont. És una de les tasques que s’està duent a terme aquest intens cap de setmana i els propers dies (dilluns i dimarts les oficines fins ara de BPA romandran tancades) en vista a preparar la posada en marxa del nou banc a partir de dimecres.

Des de principi d’aquesta setmana s’ha anat distribuint, a nivell corporatiu, tot de material, en molts casos d’oficina i administració, necessaris ja amb la nova serigrafia. De fet, un dels primers que s’ha referit al canvi de rètols -o millor dit, a l’aparició dels nous rètols- ha estat el dissenyador de capçalera de DA, un dels autors de més èxit el darrer Sant Jordi i exconseller comunal a Escaldes Pere Moles. No és complicat de (mal) pensar que Moles probablement és l’autor de la imatge del nou banc. La fotografia de l’oficina de la Massana és seva, publicada a Twitter.

Però sí el rètol és el que es veu, hi ha processos molt més complexes que s’estan duent a terme aquests dies. Divendres era el moment per començar a fer la migració tècnica efectiva. I per separar les línies telefòniques. Les que atendran Vall Banc i les que serviran per donar resposta als clients de BPA. També per fer les separacions físiques escaients en les oficines on hi coincideixin serveis per a totes dues entitats i per ordenar els arxius documentals, entre moltes altres coses.

Aspectes operatius

També aquests darrers dies s’ha procedit a liquidar el pla de pensions dels treballadors. El full de ruta intern establia, en un dels capítols dels aspectes operatius del procés de migració, que el “pla de pensions dels empleats serà liquidat abans de la migració a Vall Banc quedant el saldo en compte corrent (amb retenció fins a l’obtenció de firma i venda de posicions del pla)”.

Entre aquests aspectes operatius hi figuraven la deshabilitació de la banca virtual i el tancament dels caixers. S’han cancel·lat totes les targetes de BPA per a tots els clients i aquest banc “no tornarà a tenir targetes”. “Vall Banc tindrà targetes una vegada passi la certificació de VISA a final de maig”, segons la guia interna a la qual ha tingut accés l’Altaveu.

Aquests dies també s’han cancel·lat els dipòsits vigents dels clients transferibles a la data de resolució en vista a crear la nova estructura de dipòsits (allò dels sis venciments que ja s’ha explicat de manera reiterada). També s’han estat “cancel·lant els productes d’assegurances i els fons propis dels clients no transferibles, aplicant una retenció per l’esmentat import en compte”. També s’han traspassat totes les posicions de fora de balanç dels clients transferibles. Com a mínim aquesta era la previsió.

“Les posicions de tercers dels clients no transferibles no es liquidaran mentre no afectin la migració o es prengui una decisió final sobre l’estat del client (AREB, batllia, UIFAND)”, contempla l’esmentat full de ruta intern de Vall Banc. Que també afegeix que “es migraran a Vall Banc tots els moviments en compte posteriors a la creació de l’estructura de dipòsits (el dia de la publicació de la resolució de l’AREB, que va ser el 21 d’abril)”.

Comentaris

Trending