Units pel Progrés demana una renda vital per treballadors, autònoms i petites empreses

Sol·liciten una moratòria temporal dels contractes de prèstec i dels de crèdit

Alfons Clavera, d'Units pel Progrés
Alfons Clavera, d'Units pel Progrés
Units pel Progrés d'Andorra (UPA) demana una renda vital bàsica pels assalariats que serà de l’import equivalent al salari mínim interprofessional de 1.083,33 euros. Els empresaris haurien de fer-se càrrec només del pagament de l’import de la cotització a la CASS de la part patronal, i el Govern hauria d’assumir el cost de cotització de la part de l’assalariat perquè a l’assalariat li quedi el seu salari net. A aquesta renda vital bàsica es podrien acollir totes les persones que es trobin en una situació de vulnerabilitat, així com els assalariats que acreditin que han perdut la seva feina a causa de la situació d’emergència sanitària, i que justifiquin no disposar de cap ingrés.

En un comunicat, la formació també demana una renda vital per autònoms i petites empreses per un import mensual de 1.083,33 euros. Pel que fa als lloguers d'habitatges, consideren que  s’hauria de reduir el preu de renda de lloguer de l’habitatge en un 50%. Els petits propietaris podrien acollir-se a la moratòria en el pagaments dels préstecs hipotecaris mentre duri la situació d’emergència sanitària.

D'altra banda, sol·liciten una moratòria temporal dels contractes de prèstec i dels de crèdit. Durant aquest termini les entitats bancàries no podran cobrar les quotes dels préstecs personals i/o hipotecaris, no tenint els prestataris l’obligació d’abonar l’import principal de la quota, ni els seus interessos. Aquesta moratòria no comporta cap perjudici per les entitats bancàries perquè s’allargaran els terminis de durada inicial d’amortització previstos en els contractes equivalent al temps de la moratòria.

Finalment, demanen la reducció dels salaris dels càrrecs públics al salari mínim. Diuen en el comunicat que "haurien de ser els primers que han de donar exemple de solidariat amb els ciutadans, autònoms i empreses que estan travessant una situació econòmica molt difícil és per això que han de ser solidaris i han de ser corresponsables en el repartiment del cost econòmic de la crisi, reduint el seu salari al salari mínim, fixant els seus salaris mensuals en 1.083,33. euros mentre duri la situació d’emergència".
 

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending