Una turista argentina celebra el seu aniversari confinada a Andorra i en una situació límit

Estava de viatge per Europa amb la seva família quan es va estendre la pandèmia de la Covid-19

Maira Correia
Maira Correia
L'argentina Maira Correa ha fet 33 anys en un estudi que ha hagut de llogar a Andorra. Amb el seu marit i els seus fills, estaven fent un viatge per Europa quan la pandèmia de la Covid-19 va obligar al confinament de la població. Poden subsistir fins el mes de maig. "Si hem de comprar els bitllets d'avió ja no ens arriba. No tenim més diners".

Es queixa per l'existència al seu país d'un impost del 30% sobre els pagaments amb targeta de crèdit a l'estranger, amb un límit màxim de 200 dòlars per mes (184 euros). Considera que està confinada a Andorra per una decisió de l'Estat argentí que no té cap pressa per repatriar els seus nacionals a Andorra entre els que hi ha 2.200 temporers. "L'únic que demanen és que col·laborin amb nosaltres, que ens ajudin".

Com Mireia Correa, la resta d'argentins comencen a tenir problemes de diners. És el cas d'Ariel Campana que veu com el que havia estalviat s'està consumint. Veu lluny la data de tornada al seu país "perquè el nostre govern, vol repatriar primer els turistes i després els treballadors".

Viu confinat amb un apartament de 20 metres quadrats amb la seva dona, un nadó i un gos. Augmenten els atacs de pànics, els transtorns psicològics i l'angoixa. Santiago Walter reconeix que "estar lluny de casa i sense saber quan tornaràs és molt dur"

 

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending