Una trentena de temporers han viatjat ja cap els seus països d’origen

El Govern ha rebut peticions d’ajudar per part de més de 1.400 persones i treballar per aconseguir atendre tots i cadascun dels casos i facilitar el trajecte de retorn

Un instant de la roda de premsa.
Un instant de la roda de premsa.

El Govern xifra en prop d’una trentena el nombre de temporers que han pogut abandonar ja el Principat en direcció als seus països d’origen. Des de l’executiu, per tant, es té clar que encara són molts els qui han de sortir i retornar als seus Estats, viatge que s’ha complicat enormement després de l’esclat de la crisi del coronavirus. El ministre portaveu, Eric Jover, ha volgut remarcar que ajudar a aquests treballadors és una “prioritat” per al gabinet.

La gestió de la situació està en mans dels ministeris de Turisme i d’Afers Exteriors, que estan centralitzant tots els formularis omplerts per membres d’aquest col·lectius. En total, 1.415 s’han rebut. Ara, toca “fer un seguiment acurat per buscar solucions concretes a cadascú d’ells”, ha indicat Jover.

El portaveu de l’executiu ha explicat que, en els darrers dies, ja són una trentena els que han aconseguit marxar per fer el viatge de retorn. Això s’ha complicat pel fet que “ens trobem restriccions a gran part dels països d’origen”. Per tant, “estem en contacte amb les diferents companyies aèries i amb els governs”, perquè ajudar a la repatriació “és una de les prioritats dels ministeris”.

Justament, Jover ha explicat que el sector immobiliari entra dins dels establiments que han de mantenir un servei de guàrdia pensant, justament, en les necessitats dels temporers. I és que, recorda, molts d’ells han de fer tràmits com ara el retorn de les claus o la petició de les devolucions de fiances dels pisos llogats i, per tant, “és un servei necessari”. Tot i això, ha remarcat que “tot ho han de fer seguir les recomanacions sanitàries bàsiques”.

Etiquetes

Comentaris

Trending