Tres detinguts i una menor controlada per una batussa al carrer del Pui amb continuació a l’hospital

La noia que ha ruixat amb gas-pebre la sala d’espera del servei d’urgències havia estat implicada abans en un altercat amb diversos joves al nucli antic d’Andorra la Vella

Diverses captures de la intervenció policial inicial al barri antic d'Andorra la Vella, que els joves han enregistrat i han tingut temps de penjar a les xarxes.
Diverses captures de la intervenció policial inicial al barri antic d'Andorra la Vella, que els joves han enregistrat i han tingut temps de penjar a les xarxes.
Una discussió al tomb de com recuperar les pertinences que un jove tenia en un pis, al carrer del Pui d’Andorra la Vella, ha derivat en una batussa de tal calibre que si al cap de poca estona la policia havia hagut de practicar tres detencions -al marge de prendre nota de la participació d’almenys tres menors- posteriorment i de manera gairebé delirant el succés ha acabat amb una de les implicades ruixant la sala d’espera del servei d’urgències, per la qual cosa el cos d’ordre també l’ha hagut de controlar.

Tot plegat hauria tingut l’inici vers la una del migdia, segons les fonts consultades, en un habitatge on tot sovint s’hi arrepleguen adolescents menors i joves. De fet, l’enrenou que en més d’una ocasió es genera al pis no passa desapercebut en moltes ocasions pels veïns del barri. Un dels suposats ocupants esporàdic de l’habitatge hauria intentat acudir al pis a buscar quefers personals, una maleta amb pertinences suposadament seves. Hauria accedit a l’immoble sense permís i això hauria generat un enfrontament que ha anat pujant de nivell.

El pis on hi ha hagut l’incident inicial reuneix tot sovint adolescents menors i joves coneguts dels serveis socials i que solen consumir alcohol i drogues

La situació hauria estat força confusa i els detalls no han transcendit. Però sí que és clar, segons les fonts consultades, que la policia ha hagut de practicar tres detencions entre els joves majors d’edat i que, almenys, en la batussa també hi han participat tres menors. Qui més qui menys, segons les fonts consultades, són adolescents coneguts dels serveis socials, molts d’ells amb problemes de conducta i amb lligams amb les drogues.

De fet, el pis en qüestió seria una mena de cau on van i vénen adolescents de diverses edats i on es habitual que consumeixin alcohol i estupefaents de diversa naturalesa. No obstant això, les fonts consultades han assegurat que en aquesta ocasió és clar que l’origen de tot plegat ha estat la batussa per les pertinences i el fet que s’hagués accedit gairebé per la força en un domicili. Tot plegat no treu que una investigació més minuciosa acabi conduint cap a altres qüestions.

Cap a l’hospital

I el que està clar també que una de les participants, un dels menors implicats en l’altercat al carrer del Pui -una noia en aquest cas- ha causat posteriorment un incident al servei d’urgències de l’hospital. Passaven 20 minuts de les 5 de la tarda quan de cop i volta ha començat a ruixar la sala d’espera d’urgències. No feia pas massa estona que s’havia donat per tancat amb les tres detencions esmentades la batussa al nucli antic d’Andorra la Vella.

Les fonts consultades no han pogut precisar perquè la menor hauria acudit a l’hospital -s’especulava amb la possibilitat d’un control de tòxics-, el que està clar és que ha tret un esprai i ha llançat el gas que pot causa ceguesa temporal o cremors i irritacions cutànies severes. Sortosament, l’efecte del gas-pebre llançat no ha obligat a fer cap intervenció urgent, però sí que ha alterat el normal funcionament del servei. La sala d’espera s’ha hagut de desallotjar per poder-la ventilar.

L’actuació de la implicada en el primer altercat al centre hospitalari ha obligat a desallotjar la sala sense que s’hagin hagut de lamentar danys personals

La noia causant d’aquest segon incident ha estat controlada -un menor no pot ser detingut si no ho ordena un batlle- per agents de la policia i traslladada al despatx central, d’on s’hauria contactat amb els seus responsables legals (pares, tutors…) per tal de posar-los al corrent de la situació. Més endavant, si es considera escaient, la Batllia convocarà tant la menor com els progenitors per proposar-los la mesura correctora escaient atès el succés protagonitzat.

Sense donar més detalls, en un comunicat en què ha informat de l’altercat, el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha anunciat que prendrà les mesures escaients, que poden anar tant en relació amb formalitzar una ‘acusació’ contra la menor com adoptar mecanismes per tal d’evitar que es pugui arribar a ruixar la sala amb un producte químic notablement perillós (usat com a auto-defensa o per dissoldre concentracions, per exemple) amb relativa facilitat.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending