Una estació d'esquí gestionada per andorrans acollirà la boda de l'any a la Patagònia

Comentaris

Una estació d\'esquí gestionada per andorrans acollirà la boda de l\'any a la Patagònia
Una estació d\'esquí gestionada per andorrans acollirà la boda de l\'any a la Patagònia

Una estació argentina gestionada per andorrans -amb Jaume Ros Puigsubirà al capdavant de l’explotació més tecnicoesportiva del domini i la família Mas d’Encamp (amb l’excònsol Jordi Mas com a estandard) conduint el resort hoteler- serà la protagonista de l’hivern ‘glamourós’ de la Patagonia. L’estiu andorrà. Durant uns dies i en plena temporada alta d’esquí, el complexe de Caviahue tancarà les portes als visitants ordinaris. El centre hivernal ha estat totalment llogat per cinc dies i quatre nits per una parella que es casa. 

Els contraients, evidentment, no són pas gent anònima. Ben al contrari. Es tracta de l’exsecretari general de la Governació de Neuquén, Rodrigo Salvadó, i la seva parella, Victoria Rodríguez Carmona. Mitjans argentins com Clarín parlen de la boda més cara de la història de la Patagònia. El futur matrimoni ha llogat totes les habitacions del luxós hotel gestionat pels andorrans Gran Caviahue. A més a més, també s’han reservat bona part de les habitacions dels hotels i hostals de la zona.

L’estació quedarà com aquell qui diu fora d’ús ordinari. I és que Salvadó i Rodríguez han llogat la utilització del complex, que inclou les pistes d’esquí, els remuntadors, l’spa, els salons i els restaurants de tot el domini. Caviahue-Copahue constitueix un centre turístic àmpliament conegut a la Patagònia. Argentins coneguts arreu del món com el ballarí Julio Bocca o el pianista Bruno Gelber hi són habituals. L’empresa de capital majoritàriament andorrà Compañía de los Andes en té la concessió fins al 2031, després que el 2005, onze anys abans que s’acabés el termini s’acordés una pròrroga de quinze anys més a partir del límit inicialment establert (2016).

La boda de l’any de la Patagònia està previst que se celebri el 8 d’agost. El casament ha estat dissenyat com si d’unes vacances a l’interior del complex hivernal es tractés. Sopar de benvinguda, moments lúdics variats i sense direccionalitat concreta, esquí, spa, àpats de gala, trobades específiques sobre confiteria… I per a cada ocasió els nuvis recomanen una muda concreta. El nuvi va ser un home de l’extrema confiança de l’exgovernador de la província de Neuquén Jorge Sobisch, que el 2007 es va presentar com a candidat a les presidencials argentines.

El contraient, Rodrigo Salvadó, va estar en càrrecs polítics i de poder entre 1999 i 2007. I darrerament ha estat vinculat a l’organització de grans esdeveniments musicals a Neuquén capital. Si Salvadó se’l lliga recentment al món de la música, a Jaume Rosa se l’ha de vincular tota la vida al món de la neu. L’avui cara visible de la Compañía de los Andes va formar al seu dia part de l’equip andorrà d’esquí alpí i, també, del conjunt espanyol. Més tard dirigiria l’equip nacional espanyol d’esquí alpí femení i seria, alhora, el gran impulsor de Pal. Va ser amb les esquiadores espanyoles que va conèixer Bariloche i l’Argentina de l’esquí. S’acabaria casant amb una argentina i a l’hemisferi sud s’està, just on la família Mas, i especialment Jordi Mas, tenen un important féu empresarial, també.

Comentaris

Trending