Una empresa importadora andorrana denuncia que l’administració no li permet portar mascaretes FFP2

Tot i que la companyia sol traslladar cap al Principat material electrònic i d’altra naturalesa però d’ús sanitari, el ministeri estaria posant traves perquè no està autoritzat a importar material mèdic

-
-
Una empresa andorrana d’import-export denuncia les traves que li està posant l’administració per poder portar al país mascaretes del tipus FFP2, una de les de més seguretat i que usen alguns dels sanitaris que estan en primera línia de combat del coronavirus. Segons fonts de la companyia, l’impediment ve donat pel fet que l’empresa no tindria la llicència corresponent per poder importar material sanitari.

Les fonts que han contactat amb l’Altaveu han explicat que a través d’un proveïdor habitual se’ls va obrir la possibilitat d’importar cap al Principat les esmentades mascaretes, i sabedors de les dificultats per poder-se fer amb aquest material, s’hi van interessar. En paral·lel van contactar amb el ministeri de Salut, que hauria avortat l’operació per la manca de permís per poder importar aquests productes. Segons les fonts, els responsables governamentals en cap moment haurien ni demanat el contacte per poder intentar ells fer la importació ni tampoc van reconèixer que hi hagués dèficit d’aquest tipus de mascaretes, de les que usen els sanitaris que més a primera línia estan.

“Nosaltres creiem que hi ha una necessitat real d'aquest tipus de mascaretes i productes”. De fet, clients de la pròpia empresa com ara farmàcies, els han confirmat la manca d’aquest tipus de material. Per tant, s’hauria d’“agilitzar qualsevol tràmit i que ens diguin que no tenim permís per distribuir material mèdic, quan això com a molt és material preventiu que es podria vendre a botigues dedicades a la construcció”… 

El malestar és evident. Entre altres coses perquè la mateixa empresa ja proveeix a farmàcies, perquè entre altres coses són experts en la importació de material electrònic sanitari, com ara termòmetres, pusioximetres o tensiòmetres però també amb d’altres tipus de material (electrònica fotogràfica, objectes de regal, accessoris…) Les darreres setmanes se’ls hauria denegat importar, en aquest cas per part de la duana, sempre segons les fonts empresarials, gels hidroalcohòlics i algun termòmetre electrònic més especialitzat.

Comentaris (10)

Trending