Una empresa externa ja treballa en la reubicació del personal fix de Grandvalira

Una part de la plantilla ja ha sortit de manera voluntària els darrers mesos i per la resta no es preveu que hi hagi problemes per a la seva absorció, ja sigui a Saetde o a Ensisa

-
-
Nevasa té contractada una empresa que es dedica gairebé en exclusiva a analitzar la reubicació de la plantilla fixa de Grandvalira, que ja s’ha vist aprimada de manera notable i de forma espontània des que es va anunciar la posada en marxa del procés de dissolució. Els professionals de l’empresa que han tingut ofertes de feina que els han interessat han marxat.

Les fonts consultades properes a la companyia participada encara ara per Ensisa i Saetde han assegurat que el dibuix general sobre la reubicació del personal ja està força avançat. D’aquí que es cregui que no hi haurà problemes en la immensa majoria dels casos per l’absorció dels treballadors. Si s’ha acudit a una empresa externa, han assegurat les fonts, és perquè no hagin de ser, almenys directament a l’inici, ni Ensisa ni Saetde les que hagin d’anar a negociar amb els empleats quan algun d’aquests pugui interessar les dues parts.

Vist que el trencament sembla inevitable, molts dels treballadors de Nevasa ja estarien prenent fins i tot les seves decisions personals i alineant-se amb Ensisa o Saetde en funció d’interessos, necessitats o altres paràmetres, com pot ser, per exemple, el lloc de residència. Els principals dubtes serà, asseguren les fonts, resoldre, per exemple, el futur dels principals executius de la companyia. En alguns sectors del país s’especula amb la possibilitat que el màxim responsable executiu de Grandvalira, Alfonso Torreño, es pugui acabar integrant a Andorra Turisme, més encara en funció de com vagin els propers comicis electorals i els canvis que ells puguin comportar.

És clar, però, que les decisions personals són encara més importants i que són els principals executius de Nevasa i de les societats que hi conflueixen els que més estarien lluitant per poder mantenir el producte i als qui la posició mostrada dimarts pel conseller delegat de Saetde, Joan Viladomat, amb la decisió inalterable de mantenir sense cap modificació  el full de ruta de la dissolució més els va caure com una galleda d’aigua freda.

Ski Andorra

Tampoc no ha agradat gens que cap representant ni de Secnoa ni de Saetde no assistissin, aquest dimecres, a la reunió que Ski Andorra, que presideix Viladomat, havia convocat. D’aquesta manera, i segons les fonts consultades, totes aquelles qüestions estratègiques de les quals s’havia de tractar es van deixar sobre la taula sense poder-les afrontar. Caldrà esperar a una nova assemblea per veure si es pot avançar.

Comentaris

Trending