Una distracció, possible causa del gravíssim accident al port d'Envalira

Comentaris

Una distracció, possible causa del gravíssim accident al port d\'Envalira
Una distracció, possible causa del gravíssim accident al port d\'Envalira

Una distracció podria ser la causa del gravíssim accident que va patir dimecres a la tarda un resident francès al Pas de la Casa quan va perdre el control del vehicle i va acabar ‘volant’ des del capdamunt del port d’Envalira fins a la boca d’entrada del túnel. L’home, de 42 anys i empleat d’una botiga de motos de la vila encampadana, continua ingressat a l’UCI de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell en estat molt greu. De fet, la gravetat de les lesions que es va fer va comportar que es descartés el seu trasllat cap a un centre sanitari estranger.

L’accident va passar cap a 2/4 de 6 de la tarda, quan l’home, que conduïa un Audi S5 matriculat al Principat, circulava des del nucli del Pas, on viu i treballa, en direcció a la gasolinera de Gasopas. Pràcticament al capdamunt del port, el conductor i únic ocupant del turisme, va perdre el control del vehicle i aquest va sortir disparat talús avall uns dos-cents metres. Les roderes deixades pel cotxe indicarien que en un moment donat, el pilot va haver de fer una maniobra brusca, un cop de volant, per intentar corregir la posició del vehicle. 

Les traces marcades a l’asfalt deixen entreveure un canvi de trajectòria del vehicle, que s’hauria desplaçat de forma precipitada cap a l’esquerra. Justament, hauria estat en l’intent de maniobrar per recuperar la posició adequada a la via que el conductor hauria perdut el control de l’automòbil, que s’hauria endut, en un primer moment, la tanca protectora i hauria caigut talús avall, entre rodolant i ‘volant’. L’Audi va quedar molt malmès.

Els serveis sanitaris i de salvament van trigar força estona en poder immobilitzar el ferit i retirar-lo de l’interior del vehicle. Un helicòpter va traslladar l’home, que ja havia rebut unes primeres atencions, des del lloc dels fets fins a l’hospital. Per la manera i l’indret on va succeir el sinistre, l’accident no va suposar conseqüències en la fluïdesa de la circulació. No obstant això, l’espectacularitat de tot plegat i la intervenció dels equips de salvament sí que va despertar la curiositat d’altres conductors.

Comentaris

Trending