Una de les afectades per la consulta indeguda de l’historial mèdic diu que va ser una violació de la intimitat en tota regla

Ha interposat una denúncia a la policia contra la treballadora del SAAS i la institució però ara per ara no té intenció d’anar més enllà tot i que “el dany moral el continuo arrossegant”

-
-
La dona que ha interposat una denúncia a la policia contra una empleada dels serveis administratius del SAAS i contra la institució arran de la consulta indeguda de la primera, de manera reiterada, abusiva i “sense cap mena de necessitat”, del seu expedient mèdic, assegura que l’acció constitueix una violació de la intimitat en tota regla. No obstant això, i ara per ara, no pensa anar més enllà de la denúncia ja formulada.

L’afectada assegura que no hi ha cap rerefons familiar en la intromissió il·legítima malgrat admetre una relació amb l’ara expedientada pel SAAS de molts anys enrere i que feia molt temps que era inexistent. La dona també afirma que mai no va exigir res a l’hospital però sí que es va interessar perquè podria passar a l’empleada una vegada va quedar clar que havia accedit de forma reiterada i durant dies al seu expedient mèdic i, fins i tot, al de les seves filles, menors. “Em van dir que s’hi juga el lloc de treball i que vist el que ha fet no se’l mereix, però que hi ha un procés que s’ha de seguir”.

La denunciant va estar hospitalitzada durant un temps per una dolença que tan sols ella i el seu marit sabien i que no van voler comunicar a ningú més. Va ser arran que una tercera persona s’interessés pel seu estat de salut i per la dolença que patia que van començar a barrinar i van sospitar de la coneguda empleada al SAAS. D’aquí que van interposar la queixa esmentant com a sospitosa de la intromissió la dona que pensaven. L’auditoria duta a terme per la direcció del centre sanitari no va donar lloc a dubtes. La intromissió era evident.

'Capat' l'accés al seu dossier i al de les filles

La sospitosa accedia a l’expedient a totes hores, diversos cops al dia, fins i tot només arribar a la feina i abans que comencés formalment el seu horari laboral. “No hi havia cap necessitat perquè ho fes.” Però ho va remenar tot. Qualsevol prova nova a què se sotmetia o tractament nou que se li feia, era consultat per l’empleada, com queda registrat en el programari de gestió de la història clínica compartida. D’aquí que es formalitzés la denúncia -per la qual la denunciant assegura que està rebent pressions perquè sigui retirada però no vol entrar en més detalls- i ara per ara no es vulgui fer res més que deixar els òrgans corresponents que treballin.

La dona, diu, se sent tant molesta amb el fet que es pugui dir que l’expedientada -més enllà de la denúncia policial el ministeri de Salut està instruint el corresponent expedient administratiu- ‘sols’ tafanejava com el fet que ella hauria exigit res. Només pretén que cadascú assumeixi les seves responsabilitats i pagui pel que hagi fet. “El dany moral jo el continuo arrossegant”, explica mentre assegura que l’única mesura que li van dir que s’havia dictat, expedient al marge, era ‘capar’ a la denunciada l’accés a l’expedient de la denunciant i al de les seves filles. Per la resta, espera que tan aviat com sigui possible acabi aquesta mena de malson.

-

Relacionat

Arriba a la Justícia un dels casos de tafaneig d’historials clínics a l’hospital
-

Relacionat

Salut instrueix tres expedients contra professionals sanitaris per tafanejar historials de pacients

Comentaris

Trending